Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Καμιά Δουλειά Δεν Είν' ντροπή... Μέρος 2ον


Εκτός αν είσαι μπάτσος, πουτάνα ή κοινωνικός λειτουργός!!! Και όπως αποδείξαμε εχθές, δεν είναι και υπόθεση ντροπής να είσαι επαγγελματίας εκδιδόμενη/ος…. Ισχύει όμως το ίδιο κυρά Σούλα μου για τους άλλους δύο ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ του Δημοσίου? Ξέρω καλά κυρά Σούλα μου, ότι με γιο στα ΕΚΑΜ, σύζυγο ασφαλίτη, πατέρα χωροφύλακα και παππού ταγματασφαλίτη, δεν θα σου αρέσουν και πολύ όσα πρόκειται να πούμε…
Αρχικά και για να τοποθετηθούμε και για θέματα της επικαιρότητας (εισβολή «αντιεξουσιαστών»στον προαύλιο χώρο της Βουλής) να πούμε τα εξής ευκόλως εννοούμενα, που όμως δεν αναφέρονται πουθενά. Για ποιο λόγο επελέχθη η συγκεκριμένη δράση από τον συγκεκριμένο χώρο? Αν γίνονταν από φρεσκοξυρισμένα κεφαλάκια  θα ήταν αυθόρμητη η απάντηση.. Όμως τώρα  δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, από την δημιουργία εντυπώσεων που οδηγεί σε μια ακόμη, εξ αριστερών υποτίθεται, αυτή την φορά, προβοκάτσια. Γιατί κε Αριστερέ μου, καταργείται η δημοκρατία, ή η διεκδίκηση, με όλα τα μέσα, επειδή υπάρχει κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ? Όχι! Όμως, επειδή υπάρχει κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ, δεν σημαίνει ότι δικαιούμαστε να ομιλούμε περί ασύδοτου κράτους, πόσο μάλλον όταν έχουν γίνει βήματα (έστω εικονικά) για να εξομαλυνθούν οι τριβές (τουλάχιστον με τον συγκεκριμένο χώρο). Γιατί λοιπόν να ρίχνουμε νερό στο μύλο της «μαύρης αντίδρασης» (που λένε & οι Κνίτες) δικαιώνοντας την δράση που έφρασσε με κάγκελα δημόσια κτίρια, δικαίως φοβούμενη την λαϊκή οργή? Δεν υπάρχουν όργανα ή δυναμικές συνδιαλλαγής των αναρχικών/εξωκοινοβουλευτικών/πολιτικών ακτιβιστών της Αριστεράς (να μην μπερδευόμαστε) με ένα αριστερό κράτος, ή χρειάζεται και εδώ Λαλιώτης (δες ομάδα «Α»)?? Τέλος, λέω εγώ, που ήταν αυτοί οι θαρραλέοι "διαμαρτυρόμενοι", 40 χρόνια τώρα, όταν όλοι εικάζαμε πως όποιος κάνει πως μπαίνει, θα πυροβοληθεί??Ο αγώνας ανέκαθεν έριζε για μάρτυρες και όχι για πανυγηρτζήδες.. Μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω να χυθεί αίμα, μα για να γυρίσει ο ήλιος θέλει νεκρούς χιλιάδες...Ας μην βρίσκουμε και κάνουμε, σαν τους ψευτοπαλληκαράδες φασίστες και να θέλουμε να λεγόμαστε και αντιεξουσιαστές... Όχι εκεί που μας "παίρνει", ή μήπως, όλο το νταραβέρι γίνεται για να δούμε πόσο μας "παίρνει"... και τελικά ποιός απ' όλους τους κοινοβουλευτικούς, θέλει να μάθει ακριβώς πόσο τον "παίρνει"????
Και εν τέλει, τι περιμένει κανείς από το κάθε κράτος, όταν 30 νοματαίοι, διψασμένοι για δικαίωση, δύνανται να δημιουργούν προηγούμενο (που λέει και ο Κυριάκος).. Αν ξαναβάλει κάγκελα θα είναι το ίδιο φοβισμένο με τους προηγούμενους διαχειριστές της εξουσίας, χωρίς όμως να συντρέχει λόγος οικειοποίησης οποιουδήποτε «προπατορικού αμαρτήματος» των κομμάτων εξουσίας των τελευταίων 40 χρόνων. Αν απαντήσει με διάλογο, θα πρέπει να κάνει το ίδιο με τα φρεσκοξυρισμένα κεφαλάκια που θα ζητούν ΛΕΥΤΕΡΙΑ για τους πολιτικούς αγωνιστές (ήμαρτον!!) του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.). Αν απαντήσει με καταστολή θα ενδυθεί τον δεξιό μανδύα της «προστασίας του πολίτη» και θα δώσει και άλλο αέρα στις μπαρουφολογίες του οποιοδήποτε Άδωνι ή τσεκουροφόρου πολιτικού του κόμματος, που ισχυρίζεται ότι «εμείς καλά τα κάναμε»!!.. Η εκτίμηση δική σας….


Και μια που τελειώσαμε με τσεκουροφόρους να συζητήσουμε και το θέμα που μας ενδιαφέρει!! Είναι τελικά ΝΤΡΟΠΗ να είσαι μπάτσος, ή την γλιτώνεις και εσύ λόγω χρηστικότητας? Σίγουρα η αστυνόμευση και η οριοθέτηση που αυτή εξασφαλίζει είναι απαραίτητη και απαιτητή σε μια αστική κοινωνία (θυμηθείτε, δεν ζούμε στην Κριστιάνα, ή σε κιμπούτς). Σίγουρα στην αστυνομία θα απευθυνθούμε, προκειμένου να μας προστατέψει από το κοινό ποινικό έγκλημα.
 Όταν όμως το έγκλημα αυτό υποστηρίζεται και εντέλλεται από την αστυνομία, συχνά και σε κοινή θέα, συναγελαζόμενο με ένστολους φρουρούς της κοινωνικής ειρήνης, τότε το πράγμα αλλάζει. 


 













Όταν π.χ. ο διωκόμενος τοξικομανής έχει τουλάχιστον 10 ιστορίες να πει δικαιώνοντας τον αναρχικό που γράφει γκράφιτι στους δρόμους με το δημοσιογραφικό: «οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη»... 


Όταν, οι εν πολλές αμαρτίες, περιπεσούσες γυναίκες, καταγγέλλουν από συστηματική κακοποίηση, έως και κυριολεκτική σωματεμπορία από τα όργανα της τάξης… Όταν αθώοι πολίτες έρχονται σε επαφή με ένοπλα (ΚΑΚΙΣΤΑ) τμήματα φύλαξης συγκεκριμένων περιοχών και αντιμετωπίζονται ως Εβραίοι που είναι εκτός γκέτο σε ακατάλληλη ώρα στην κατεχόμενη Πολωνία… Όταν κακομοίρηδες ιδιοκτήτες κατοικιών καταγγέλλουν πως για να προστατέψουν την περιουσία τους, απευθύνονται στον Τομεάρχη της Χ.Α. της περιοχής τους, κατόπιν παραίνεσης από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα… Όταν εσύ σαν απλός πολίτης αναφέρεις την κλοπή της μοτοσυκλέτας σου και η απάντηση του Διοικητικού (παρακαλώ) μπάτσου, με ύφος χιλίων καρδιναλίων είναι: «Και τώρα τι θέλετε, να σας το βρούμε εμείς??».. Όταν, όταν, όταν…. Τότε μάλλον είναι ΝΤΡΟΠΗ να λες ότι είσαι αστυνομικός…. Γιατί απλά δεν πείθεις κανέναν πως δεν είσαι στην πράξη ΜΠΑΤΣΟΣ!!


Για να αντιληφθείτε τα επίπεδα λαϊκής αντιπάθειας, αναλογιστείτε το πόσο οικείος σας φαίνεται ο εξής διάλογος (ιδιαίτερα αν έχετε την ατυχία συγχρωτισμού με μπάτσο, μάλλον θα τον έχετε μεταχειριστεί ή απλά ακούσει):
-«Να φέρω ρε ένα φίλο μου?»
-«Ναι ρε ποιος είναι?»
-«Ο Νίκος ρε, ο μπάτσος»
-«Όχι ρε φίλε θα μαγαριστούμε!»
-«Όχι ρε είναι καλό παιδί, εγγυώμαι εγώ!» …
Η ανταπάντηση πως τα κακά παιδιά είναι στη φυλακή από…. τα καλά παιδιά είναι εδώ απαραίτητη…..
Στο επίπεδο των καταγγελιών μπορούμε να απαριθμήσουμε αναρίθμητα post διαφόρων χρονολογιών, με πάντοτε κατάληξη την αδικαίωτη, για τον απλό πολίτη, οργή μπροστά στην ανικανότητα (??), ή την εσκεμμένη παράβλεψη των οργάνων που πληρώνονται να προστατεύουν εκείνον και όχι το κοινό ποινικό έγκλημα και τους εκπροσώπους του, επειδή «πληρώνει καλύτερα».
Για του λόγου το αληθές, απλά πληκτρολογήστε "μπάτσος" στο κομμάτι του blog που ονομάζεται Searching through this chaos (ναι κυρά Σούλα μου εκείνο εκεί, που όπως όλα τα καλά πράγματα είναι ΔΕΞΙΑ… του κειμένου) και επιλέξτε το κομμάτι που γράφει «με σύνδεση από εδώ». Θα βρείτε τουλάχιστον καμιά χιλιάρα χτυπήματα διάφορης θεματολογίας. Απλά επιλέξτε ένα και οργιστείτε… και αν θέλετε να γελάσετε μεταβείτε στον βερμπαλιστικόμαραθώνιο του Τζιμάκου και φέρετε τον κέρσορα στο 1:31:11 έως το 1:35:34. Μόνο 4 λεπτάκια είναι, όμως συνοψίζει όλη την κριτική που μπορεί να γίνει για τους μπάτσους..

Για να θυμηθούμε τι έχουμε γράψει και από εδώ στο ποστάρισμα της Τετάρτης 04/03/2015, με τίτλο «Έχεισχέση το νταβατζιλίκι με την προβοκάτσια??Έλα ντε!!»:
«Κακά τα ψέματα, δεν ανακαλύπτουμε τίποτα καινούργιο όταν μιλάμε για τα σώματα ασφαλείας, για την προέλευση και την εν γένει λειτουργία τους, όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με την διαχείριση και αντιμετώπιση της όποιας λαϊκής διεκδίκησης, αλλά και γενικά σε ότι έχει να κάνει με την αυτοαντίληψη τους σε σχέση με εμάς τους "άστολους". Άλλωστε τα έχουν πει πριν από εμάς καλύτεροι κωμικοί. ….Κάτι τέτοια γίνονται κ δεν τους χωνεύουμε τους μπάτσους και αυτό που εκπροσωπούν... η άγνοια τους μπορεί να ξεπεραστεί μόνο από την κουτοπονηράδατους......»

Είπαμε...
άλλο μπάτσος,
άλλο γουρούνι,
 
και άλλο δολοφόνος..
Μην μπερδευόμαστε, δεν έχουν άλλη σχέση πέραν της προφανούς....


και επειδή είπαμε, δεν είναι καλό να το παίζεις καρμοίρης σε κάτι που παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ (??) ένας καλτ κινηματογραφικός άθλος (τί σας δίνω με ένα κλικ, αχάριστοι!!):




Έ, έχει και τρίτο μέρος…. Για τους συναδέλφους το λέω…..




ΝΤΡΟΠΗ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: