Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Λόγια (& Εικόνες & Μουσικές) Δανεικά Vol. 10



Κυρά Σούλα μου σήμερα σου έχω έκπληξη!! Σήμερα δεν κλέβω μόνο τα λόγια, αλλά και τις μουσικές και τις εικόνες που τα λόγια αυτά άλλοτε συνοδεύουν και άλλοτε συνοδεύονται. Δανεισμένο αποκλειστικά από το υπέροχο info-war.gr και τον γενικό κουμανταδόρο του, τον Κο Άρη Χατζηστεφάνου, τα σημερινά λόγια έχουν ένα σκοπό να αναγνωρίσουν τον εχθρό και να τον νικήσουν, αν αυτό είναι εφικτό στην δική μας ζωή και με τα δικά μας μέσα… Και ποιος είναι ο εχθρός??? Μα, για να γίνω γραφικός, είναι γνωστό τοις πάσι, ότι ο εχθρός είναι ο Καπιταλισμός!! 

Πίσω από την Χρεοκρατία (δηλαδή την μετατροπή της Δημοκρατίας της Αγοράς, στις «Δημοκρατίες» των Αγορών), την υπαγωγή χρεωκοπημένων πολιτικών συστημάτων (τουλάχιστον στον βαθμό που αυτά εφαρμόστηκαν) και λαών σε καθεστώς ανηλεούς αρπαγής κοινωνικών κεκτημένων, παραγωγικών μέσων και τελικά και αυτής της έννοιας της αυτοδιάθεσης και της εθνικής κυριαρχικότητας, όπως περιγράφεται στο Καταστρόικα, έως βέβαια και το «αυγό του φιδιού», που πάντοτε θα μεγαλώνει και θα αναπτύσσεται σε συνθήκες ακραίας κρίσης (έστω και τεχνητής) και βέβαια κατόπιν της έγκρισης των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και των τραπεζών… ο κοινά αναγνωρίσιμος εχθρός είναι το κεφάλαιο, οι κάτοχοι και διαχειριστές του… Για να μιμηθώ τα πρωτοσέλιδα των τελευταίων Χ ημερών του Ριζοσπάστη: «Αν δεν αντιληφθεί ο Λαός ότι ο εχθρός είναι ο καπιταλισμός Πάλι ο Λαός θα πληρώσει τα σπασμένα»
Και αφήνω τον πλέον κατάλληλο να πει τα υπόλοιπα όπως αναφέρονται στο post-άρισμα της 23 Ιανουαρίου 2015 με τίτλο: «The Greek Crisis In Three Documentaries»
«Debtocracy, Catastroika and Fascism Inc are three crowd-funded documentaries watched by more than 5.5 million viewers around the world.
Debtocracy examined the causes of the debt crisis in Greece and the European periphery as a whole. Catastroika described the disastrous consequences of massive privatization and the direct attack against democracy. Fascism, Inc. presents short stories from the past, the present and the future of fascism and its relation to the economic interests. We travel from Mussolini’s Italy to Greece under the Nazi occupation, the civil war and the dictatorship; and from Hitler’s Germany to the modern European and Greek fascism.
Featuring well-known academics, journalists and intellectuals (e.g Slavoj Zizek, Naomi Klein, David Harvey, Tariq Ali, Luis Sepulveda, Samir Amin, Alain Badiou et.al), all documentaries substantially intervened at the public debate in a european level.»

Χρεοκρατία


Catastroika

Fascism Inc.

και ένα συνοδευτικό βιντεάκι απο τον ίδιο τον δημιουργό

και για να το αλαφρύνομε λίγο....


Όποτε θέλανε τους σταματούσανε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: