Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ & ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ!!!




Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη, απ’ όλους σας για την ενόχληση και τον άκρατο βερμπαλισμό που με διακρίνει.. ενώ θα έπρεπε να ολοκληρώνω την τριλογία του νοσοκομείου με το διαβόητο απόφθεγμα, εντούτοις, θα ήθελα να μοιραστώ, μαζί σας την σημερινή μου ειδεχθή συνομιλία μου με «συνάδελφο» (Κοινωνικός Λειτουργός) για να αποδείξω πως όσο δεν αλλάζουμε, θα βουλιάζουμε, όχι τόσο από τους πιστωτές, όσο από την δική μας άφρονα σκέψη, που συνίσταται σε κοντόφθαλμη κουτοπονηράδα, με στόχο την εξαπάτηση και όχι την αλληλεγγύη στον διπλανό.. πόσο περισσότερο αποτρόπαιο και ανήθικο γίνεται όταν από την μία, ο διπλανός μας είναι και ενδεής και από την άλλη, ΕΙΝΑΙ η δουλειά μας, υποχρεούμαστε δηλαδή, είτε λόγω δεοντολογίας είτε απλά αίσθησης σωστής τέλεσης του καθήκοντος, να τον εξυπηρετήσουμε.. 

Σε εξυπηρετούμενο της δομής στην οποία εργάζομαι και κατόπιν παραπομπής του στον ΑΡΜΟΔΙΟ κρατικό κοινωνικό λειτουργό της περιοχής διαμονής του, του ανακοινώθηκε, ότι δεν μπορεί να μετάσχει στις ευεργετικές παροχές του νόμου περί ανθρωπιστικής κρίσης, χωρίς πολλά – πολλά. Σε διευκρινιστικό μου τηλεφώνημα και αφού έχω ακούσει την εξυπηρετούμενη με απογοήτευση να μου ανακοινώνει την ΕΠΙΣΗΜΗ (σ)τοποθέτηση του αρμόδιου υπαλλήλου,
Στοπ-οθέτηση
ακούω με οργή την συνάδελφο να μου λέει ότι:
 α) δεν μπορεί να συμμετάσχει, αρχικά λόγω εισοδηματικών κριτηρίων (προφανώς αγνοούσε το κείμενο – επεξήγηση της Περιφέρειας Κρήτης που ανέφερε ρητά πως εξαιρούνται, από τα δηλωθέντα εισοδήματα, τα επιδόματα αναπηρίας!!! Και οι δύο μας ήμασταν σε θέση να γνωρίζουμε ότι τα μόνα δηλωμένα εισοδήματα της ήταν αυτά τα επιδόματα) και 
  β) «τι να τα κάνει, αφού δεν μπορεί να πάρει καμία παροχή, σιτίζεται από εσάς, το σπίτι το οποίο ενοικιάζει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ και δεν διαθέτει ρολόι, προκειμένου να πάρει την παροχή σε ρεύμα»!!!!! Όταν αφελώς είπα: «δεν πειράζει, ο σπιτονοικοκύρης θα αναγκαστεί να το δηλώσει», πήρα την απάντηση από την οποία δεν μπορώ ακόμα να ηρεμήσω… «Α, αυτό δεν γίνεται, αφού αν ήταν να το δηλώνει δεν θα το νοίκιαζε»!!!!!!!!!!!! Χαίρε θράσος αμέτρητο, όταν ξαφνικά ένας λειτουργός υπέρ, υποτίθεται, των εξυπηρετούμενων αυτής της χώρας μετατρέπεται, δίχως δικαιολογία σε spokesman όσων εκμεταλλεύονται, αυτούς που καλείται, έμμισθα, να βοηθήσει (σας θυμίζει τίποτα αυτό? Αν όχι απολαύστε τον μνημονιακότερο των μνημονιακών χωρίς μοντάζ).

Όταν εμφανώς νευριασμένος της είπα: «σοβαρολογείτε τώρα? ξέρετε ότι φοροδιαφεύγει και διατίθεστε, ή τουλάχιστον έτσι ενεργείτε, όχι μόνο να τον καλύψετε, αλλά και να ματαιώσετε την εξυπηρετούμενη στο νόμιμο πλέον δικαίωμα της?», η απάντηση της ήταν: «αν είναι έτσι, να το αναλάβετε εσείς το θέμα, εμείς έχουμε πολύ δουλειά και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενημερώνουμε»……..

ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΘΩΣ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ, Ή ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΑΤΕ ΕΞΥΗΠΡΕΤΟΥΜΕΝΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΟΥΣΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΝΔΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ – ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ…. ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΑΕΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!!


Γαμω τις κυριούλες μου γαμώ, που πίσω απο τα γραφεία τους βολεμένες κρίνουν όχι κατα το δοκούν (όπου δοκούν το συμφέρον του εξυπηρετούμενου), αλλά κατά το προσωπικό τους κάθε φορά βόλεμα!!! 

 
γαμώ το self-rightiousness μου μέσα!


Συγνώμη σύντροφοι για την παρλαπίπα αλλά έπρεπε να το βγάλω από μέσα μου και να δώσω καινούργιο νόημα στην έννοια «προβοκατόρικη» ενέργεια της τρόικας εσωτερικού…

Υ.Γ. και να φανταστείτε ότι μόλις χθες είχα συζήτηση με άλλο εξυπηρετούμενο, ο οποίος με ευχαριστούσε για την ενημέρωση και του ανταπάντησα ότι αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε καθότι αυτός που υποφέρει, δεν θέλει οδηγίες για το νοσοκομείο, θέλει την θεραπεία!! Ε, εσείς άνθρωποι, ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και μην κρύβεστε πίσω από τα γραφεία σας!!!

Η δημόσια συμμετοχή στον κοινωνικό σχεδιασμό και η γραφειοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: