Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Περί Εκλογών & Καινών Δαιμονίων (Το χρέος του Πρώτη Φορά Αριστερά) & ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Originally posted @ google+ 23/01/2015
Ας γίνουμε πραγματιστές, το «πρώτη φορά αριστερά» μπορεί να είναι τόσο γοητευτικό, όσο το «πρώτη φορά περιστερά», ή τόσο κομματικά ύποπτο, σαν το «πρώτη φορά νονός», ή τόσο Kinky όσο το «πρώτη φορά από πίσω», δύναται όμως, για εμάς τα αποπαίδια των 80’ς, που γνωρίζουμε δεδομένα τον κοινοβουλευτισμό και δη ως λαϊκή κατάκτηση, να είναι κοσμοϊστορικό, ακόμα και αν οι εξελίξεις οδηγήσουν σε εκ νέου ματαίωση της λαϊκής ελπίδας, όσον αφορά στις δυνατότητες της οιασδήποτε αστικοδημοκρατικής κατάστασης/μορφώματος, ακόμα και αν απλά επικαλείται και δεν είναι, αριστερόμορφης προέλευσης.


Πρώτη φορά μετά την ΕΔΑ (θου κύριε....) η έννοια της Αριστεράς (ή αυτή που επέτρεπε το τότε καθεστώς), έχει την δυνατότητα και ίσως και κάτι παραπάνω, μέσω του μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ, να πάρει την εξουσία και έστω δογματικά, να δοκιμαστεί πρακτικά και όχι επί χάρτου, σε κάτι άλλο από καταγγελία!! Οι Αριστεροί δεν ευαγγελιζόμαστε πως έχουμε την λύση? έχουμε τόσο την έννοια του κρατισμού όσο και της προάσπισης του κοινωνικού κράτους, των πολιτικών δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων κοινωνικών μειονοτήτων που βρίσκονται στο στόχαστρο και στη διάθεση των καταπιεστών τους, με στόχο την εξάλειψη των ανισοτήτων αλλά και τον έλεγχο του κεφαλαίου και της σωρευτικής κερδοφορίας. Άιντε να το δούμε και στην πράξη… γιατί μετά την κυβέρνηση του βουνού, η λαοκρατία, που μόνο η αριστερά νομιμοποιείται να διεκδικεί, έχει μεταπολιτευτικά και κοινοβουλευτικά, στην Ελλάδα, πρακτικά δικαιωθεί, μόνο από τον 3ο δρόμο των σοσιαληστών του 80 (και ουχί σοσιαλιστών). Και δεν κάνει….
Και μιλάμε για μια χώρα που αν η αριστερά κατέβαινε επίσημα και συντεταγμένα σε εκλογές… τότε που έπρεπε, μιλάμε, ακόμα και με νοθεία των αντιπάλων, θα ήταν πρώτη δύναμη μαρς. Μιλάμε για μια χώρα που διατηρεί ακόμα και σήμερα, σταλινικού τύπου Κομμουνιστικό Κόμμα, παρ’ ότι οι αριστεροί τελικά ηττήθηκαν και προδόθηκαν από την ιστορική ηγεσία τους και παρέμειναν λυσσαλέα διωκόμενοι για 30 χρόνια. Εν τούτοις, όχι μόνο επιβίωσαν, αλλά και σε μια χώρα που οι νικητές (που ως γνωστόν γράφουν και την ιστορία) και διακυβερνητές της χώρας, ήταν άλλοτε εκπρόσωποι της λαϊκής και άλλοτε της ακραιφνούς συντηρητικής Δεξιάς, υπάρχουν και στο σήμερα και την Κυριακή, μπορεί, το ρεφορμιστικό τους, έστω, κομμάτι, να πάρει την εξουσία και να δικαιώσει, έστω και στα χαρτιά, επιθυμία ανθρώπων που ξεπερνά τουλάχιστον τα 60 χρόνια.
Από πρωτιές άλλο τίποτα και από πλάκα επίσης, καθώς παρακολουθούμε την πολιτική – κομματική καθεστηκυία τάξη να ενοχλείται, έστω για λίγο, έστω και αν το μούδιασμα της παρθενιάς που σπα, είναι σε επίπεδο αισθητικής. Τουλάχιστον απ’ όσο γνωρίζω, από τις εκλογές του 79, του 81, του 85, του 89 κ.λ.π. τρεις οικογένειες και δύο «υπάλληλοι», εκ των οποίων δυο πρωθυπουργοί τους έχουν, σε άλλους καιρούς, ρίξει κυβερνήσεις, έχουν αποστατήσει από τα κόμματα τους και παρ’ όλα ταύτα, έχουν εκλεγεί πρωθυπουργοί, μετά την πράξη τους αυτή, με την τελευταία περίπτωση να ξεπερνά σε θρασύτητα και να θέτει νέα κριτήρια στο γνωστό «ο λαός άγεται και φέρεται», καθότι παραδοσιακοί μητσοτακικοί ψηφοφόροι εψήφισαν, ασχέτως αν το έκαναν με θυμηδία, τον μισητό αποστάτη του 92 του κόμματος τους (!!) για πρωθυπουργό της χώρας. 5 λεπτά διάλλειμα για όσους έχουν προβλήματα ακοής, έχουν αδύναμες κύστες κ.λ.π.
Με λίγα λόγια ο Δεξιός ψηφίζει συνειδητά. Είναι η αριστερά από μόνη της ικανή να αναχαιτίσει το status quo της Δεξιάς, χωρίς την κεντρώα χοάνη της κωλοτούμπας? Από πλευράς αριθμών και με χρονική έκταση έρευνας, την μεταπολίτευση, φαίνεται ότι κάπου στο 20% είναι το ζενίθ της. Εκεί κατέληξε η απόλυτη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που δεν βρίσκονταν στο Κάιρο, δεν ήταν γερμανοτσολιάς, χίτης, δοσίλογος και ταγματασφαλίτης… στο 20% max!!Δεν μας πρέπει. Και αν δεχτούμε το Κέντρο – αυτόματο υαλοκαθαριστήρα, που θυμάται τον Λοκ και τον Ρούσο μόνο για να υπενθυμίσει στα αφεντικά την αστική του καταγωγή, σαν δεκανίκι (και αυτό πρώτη φορά) της Αριστεράς, πρέπει να δούμε που θα φτάσει η ανοχή, ή πως θα πάει η χώνεψη… Και μια που θυμήθηκα τα δεκανίκια, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι, τόσο το 81, όσο και το 85 το ΚΚΕ ενθέρμως και «κάτω από το τραπέζι», αντίστοιχα, στήριξε τους σοσιαληστές προσφέροντας στο «οπλοστάσιο» της Δεξιάς μια ακόμη ρετσινιά, που ολοκληρώθηκε με την θρυλική συγκυβέρνηση που θυμίζει τον Δήμο τον Σταρένιο όταν λέει: «εγώ το ήξερα ότι είναι ληστές, τώρα που το μάθατε και εσείς θα τους δικάσω τους ληστές που στήριξα γιατί…οι Γερμανοί είναι φίλοι μας»!!! Αμετροεπές θράσος και μια ισχνότερη προδοσία (σε σχέση με ..τότε..) στον πόλεμο ενάντια στην μαύρη αντίδραση. Στην δεκαετία του 90 παρατηρήθηκε το φαινόμενο της τετραετούς ανελλιπούς και ένθερμης στήριξης των αριστερών στον Συνασπισμό, ως την ώρα των εκλογών, όπου όλοι αυτόματα γίνονταν ΠΑΣΟΚ, για χρόνο αρκετό, ώστε να τους ξαναστηρίξουν και να ξαναπιάσουν έπειτα τις αριστερές τους καταγγελίες αλλά και τα πόστα για μελλοντικά ρεσάλτα.. Αυτά για τα δεκανίκια…Το πιάνετε το πρώτη φορά τώρα?? Κ μην μου πει κανείς καμιά μαλακία ότι ψηφίζει κόμματα μικρά και εξωκοινοβουλευτικά τύπου ΠΑΣΟΚ και ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ. έέέ ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.. Αυτή έπρεπε να ήταν η πολιτική πρόταση της Αριστεράς που έμεινε αδικαίωτη (πολυδιάσπαση εκλογικής ψήφου) τις δεκαετίες του 90 και 00, αντί να πηγαίνετε τότε στις παραλίες να λέτε όλα ίδια είναι και να παρακαλάτε για διακοποδάνεια, αφήνοντας την αποχή να εκλέγει, όσους, τα μονοπώλια στήριζαν. Και όχι τώρα που σας το πλασάρουν σαν αναγκαία  λύση, λες και θέλουν να μεγαλώσουν την κολυμπήθρα του Σιλωάμ και στον χώρο της αριστεράς που μέχρι τώρα, πολιτικά σε αυτόν τον τόπο, έχει αμαυρωθεί μόνο δυο φορές (Βάρκιζα, ΠΑΣΟΚ/89) και ποτέ στην ουσιαστική πράξη άσκησης εξουσίας σε αστικοδημορατία. Τώρα.. Πρώτη φορά όλοι μαζί ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Για να λέμε τα σύκα – σύκα και τον Ρίτσο – Ρίτσο.. τόσο απλά
Το ζήτημα είναι αν μπορεί το 3-5% των αριστερών, που προϋπήρχε της μαζικότητας (μπαίνει soundtrack «μπήκαν τα γίδια στο μαντρί») και του πρωταθλητισμού, να επιβληθεί στα, κυρίως πράσινης απόχρωσης, παλαιά κομματόσκυλα του υπόλοιπου + τόσο %, που θα χρειαστεί, για να γίνει αυτοδυναμία? Και μιλάμε για αυτοδυναμία γιατί αν δεν γίνει με αυτοδυναμία το «πρώτη φορά αριστερά» θα μετατραπεί σε «πιάσε ένα γλυκύ βραστό πολλά βαρύ και όχι» και θα δούμε κυβέρνηση των τριτοτέταρτων στην λαϊκή εντολή τύπου: «αφού δεν τα βρίσκετε εσείς, κάτσε να κάνουμε κ εμείς την δουλειά μας, που τα έχουμε βρει και τα έχουμε συμφωνήσει και μας χαλάτε τα νταλαβέρια με αυτές τις εκλογές (που κοστίζουν ά!! δεν σας το είπανε??), ή τύπου: «το Αιγάλεω & ο Ολυμπιακός να πάει καλά και όλα τα άλλα να πάνε να κουρευτούν»
Πρώτη φορά συνομήλικος, κάποιων από εμάς, σε πρωθυπουργικό θώκο…
πρώτη φορά ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ,
πρώτη φορά στην πράξη ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, που σημαίνει "δώστε την μπάλα στο λαό" (έστω σε αυτό τον λαό που εμπιστεύονταν τα οικογενειοκρατικά φέουδα επι 40ετια, ή που έφερε τους Φασίστες στην βουλή), ο οποίος πρέπει κάποτε να ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ με την Πολιτική της ΑΝΑΘΕΣΗΣ & να μεταβεί στην Πολιτική της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, με εκπαίδευση, σώφρονα ηγεσία και έλεγχο της νομιμότητας των διαδικασιών, Στην εποχή του Internet, κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται οτι η Δημοκρατία και οι διαδικασίες της κοστίζουν...σε χαρτί και αμοιβές δικαστικών λειτουργών. Άλλωστε η λαϊκή εντολή οπουδήποτε στον πλανήτη, πλην των πάσης φύσεως Δεξιών μορφωμάτων, δεν μπορεί να ντροπιάζει / φέρει σε δύσκολη θέση, κανένα άλλο, από τον ίδιο τον λαό που εντέλλει (αν αποφασίζει, όντας ο ίδιος ενημερος, κατά των συμφερόντων του). Πόσο δε μάλλον, δεν μπορεί να θεωρείται αχρειαστή, όταν υπάρχουν "εθνικής σημασίας" θέματα. Με λίγα λόγια δεν χρειάζεται πολυκατάστημα πολυκομματικής κυβέρνησης, με φουλ προσφορές και ξεπούλημα, όπως μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ του Μπόμπολα και του Ψυχάρη. Χρειάζεται νωπή, ξεκάθαρη και ισχυρή λαϊκή εντολή, που θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, όταν τίθενται, εκ νέου, εκβιαστικά διλήμματα.
Πρώτη φορά που δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην δοθεί το διαβόητο 5% του ΑΕΠ στην Παιδεία με σταδιακό περιορισμό των εξοπλιστικών (έστω σε βάθος χρόνου κ όχι στις..... πρώτες 100 ημέρες) &
Πρώτη και τελευταία φορά.........ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ!!
Υ.Γ. δεν είναι ανάγκη οι πιστοί του ΚΚΕ να ανησυχούν για ενδεχόμενη απογοήτευση του κόσμου από την έννοια της αριστεράς. Η πολιτικής της ιδεολογικής καθαρότητας, μετά από δεκαετίες «κάτω από το τραπέζι» ιδεολογικού μιασμού, θα έχει εξασφαλίσει, όχι μόνο την δικαίωση και την τελευταία ελπίδα της αριστεράς, αλλά και ανερυθρίαστα πια, για κάποιους αστούς, θα μπορεί να σημαίνει ότι αριστερά εν τέλει ισούται μόνο με κομμουνισμό! Ας αφήσουν αυτούς που επιθυμούν ενοποίηση της αριστεράς να ονειρεύονται έναν δυνατό αντίπαλο.. και όπως λέει και ο μπάτμαν, ο ήρωας ζει μέχρι να γίνει αυτό που ακριβώς πολεμά, ή απλά μέχρι να πεθάνει. Τουλάχιστον ας προσπαθήσει να κάνει το καλό που ευαγγελίζεται στην πράξη και αφήστε την διαφθορά που φέρει η εξουσία σε μια καπιταλιστική κοινωνία (εγώ να πω, που φέρει η απληστία της ανθρώπινης φύσης), να κάνει την δουλειά της και εσείς να κάνετε το κοινοβουλευτικά δυνατό. να ελέγχετε…..
Υ.Γ.2 Αυτό το «φίλοι και φίλες» του Αλέξη μου θυμίζει Μαρία Αλιφέρη……. Και αν κερδίσετε μην το κάνετε πολύ alternative το party, βάλτε και κανα αντάρτικο, μόνο και μόνο για να ανατριχιάσουν οι δεξιοί που επιβιώσαν από τα κονσερβοκούτια. Μόνο μην μπερδευτείτε  και βάλετε το «θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες». Με λίγα λόγια να υπάρχει face control στους dj.
Υ.Γ. 3 Κρατάτε και τα μπόσικα γιατί σε αποτυχία δεν θα πουν: «Μητσοτάκης είναι, θα τους ψοφήσει όλους και μετά θα την κάνει», ή «βλέπεις Παπανδρέου είναι καλό (από το Κάιρο)», ή «Καραμανλής, αυτόν τον ψηφίζουν και τα δέντρα»... Μόνο θα πουν: «κρεμάστε αυτούς τους retrosexual, άθεους, χασικλήδες εαμοτσολιάδες»… το νου σας!!
Υ.Γ.4 Αυτοί που δεν είναι τσαμπατζήδες, τα χρέη τους τα πληρώνουν…
Υ.Γ.5 Όσο για το αν η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols, η αλήθεια είναι πως το ραδιοφωνάκι τότε δεν έπαιζε Sex Pistols, αλλά Disco και πως το σώβρακο ήταν Μινέρβα.. ό,τι σκουπίδια ήσασταν το 80, ήσαστε και τώρα. Λευτεριά στον πολιτικό κρατούμενο (συμπληρώστε όποιον θέλετε)
Υ.Γ. 6 επειδή βλέπω ότι η τρομολαγνία παρ’ ότι, δεν πιάνει, εν τούτοις ακόμα πουλάει, να σας τα εξηγήσω απλά και ήρεμα: αν υπάρχει στις 26/1 αυτοδύναμη εντολή στην Αριστερά δύο (τουλάχιστον) τινά θα παίξουν α) ή θα είναι original αριστεροί, επομένως είναι λογικό να τους την πέσει σύμπασα η καπιταλιστική υφήλιος, επομένως δύσκολά (κοινωνική εργασία, αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, συσσίτια σε μαζική βάση) αλλά με προοπτική τα πράγματα (αναδιάρθρωση της χώρας με δυνατότητα χάραξης, στο μέτρο του δυνατού, εθνικής και νομισματικής πολιτικής). Προοπτική, παρ’ ότι θα χρειαστεί, στην πράξη να βάλουμε πλάτη απέναντι στους βολεψάκηδες εκλογείς που όπως αναλύθηκε παραπάνω αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία που αναδείκνυε κυβερνήσεις υποτίθεται υπέρ της χώρας, αλλά όπως αποδείχθηκε στην πράξη, υπέρ του κώλου του ο καθένας, επί 40ετία) & β) ή θα είναι κάργα συστημικοί, με τις δικές τους συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, εις βάρος της λαϊκής εντολής, επομένως οι ΚΚεδες δικαιώνονται και αποτελούν πλέον κοινοβουλευτικό μονόδρομο στην Αριστερά και όλοι οι υπόλοιποι συνεχίζουν να ψωμολυσσούν, αλλά με tablet, δωρεάν wi-fi και με προσφορά μεγάλης αλυσίδας, φθηνά και με δόσεις, smartphone, κάθε φορά που οι επίγονοι του Jobs λανσάρουν νέο i-phone. Επομένως ούτε γάτα, ούτε ζημιά…. Κ οι δεξιοί δικαιώνονται εσαεί….
Υ.Γ. 7 Για ό,τι τρόμο μπορεί να προκαλέσει, σε όσους βλέπουν την αριστερά να έρχεται να τους πάρει τα λιόφυτα μπορούν να ανακουφιστούν στον παρακάτω ιστότοπο, που παρέχει χρήσιμες συμβουλές για τον πόνο, την ηδονή και την αλάνθαστη μέθοδο να καταλάβεις αν έχει σπάσει η παρθενιά σου, ή έχεις μείνει το ίδιο γουρούνι της λαϊκής δεξιάς που λες ότι μισείς σε αυτούς που ντρέπεσαι, ή εξαρτάσαι (απλά δαχτυλωμένο):

Προϊόν Teleshopping για Δεξιούς..



Related Posts

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: