Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Λίγο ακόμη μητέρα!!/PRIDE DAY 7



Χαιρετίζω τον σύντροφο Τσίπρα, που κάλυψε απολύτως τον Kokdi στην χθεσινή νύξη που έκανε λόγο για το γεγονός ότι εμείς μαθαίνουμε μόνο για τις παραχωρήσεις και όχι για προτάσεις που θα δεσμεύουν του «φίλα διακείμενους» (μιλάμε για ανέκδοτο) θεσμούς σε θέματα που ενδιαφέρουν όπως η αναδιάρθρωση του χρέους. Και ήρθε ο μικρός θεούλης και με κάλυψε…. (αρχική πρόταση στο 30% και επιμήκυνση. δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες περισσότερα ΕΔΩ). 

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ω, τι ανυπομονησία μαμα!!/PRIDE Day 6

 Παρ’ ότι μένουν μόνο 48 ώρες και όχι παραπάνω από κάτι, που η γενιά μου (η apolitique γενιά της παραλίας) ούτε που φαντάζονταν ότι θα κληθεί να συμμετέχει, η ανυπομονησία μου είναι κάτι παραπάνω από οξεία… Θέλω να συμμετάσχω και μετά να ξανά ασχοληθώ με το πραγματικό δημοψήφισμα… γιατί στόχος ενός σκεπτόμενου ανθρώπου είναι η προώθηση της ιδέας της συνεπούς και αδιάλειπτης λαϊκής συμμετοχής σε τέτοιου τύπου εθνικά θέματα, που σίγουρα υπερβαίνουν την οποιαδήποτε εντολή τετραετίας που δίνουν οι τυπικές αρχαιρεσίες που είχαν μετατραπεί έως και το 2008 μια άσκοπη διαδικασία…

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ω, τι "καταστροφή" μαμά!!/PRIDE Day 5



Μια χώρα στην αντίπερα όχθη…. Ένας λαός μετά τα ύστερα του κόσμου, όπως φρόντισε το CNN να μας δείξει χθες τα ξημερώματα… Μια Ελλάδα beyond!!
Όταν, ο δημοσιογράφος, που πρόβαλλε Καμίνη και ΓΑΠ λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας, είπε στο μηδένισμα του χρονομετρητή, ότι η Ελλάδα δεν κατέβαλε την δόση, οι Έλληνες ακούσαμε από την «έγκριτη» ελληνική μετάφραση ότι…. κηρύξαμε ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!! Μα καλά, ούτε Αγγλικά δεν ξέρετε δωσίλογοι δημοσιογραφίσκοι???

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ω τι final countdown μαμα!!/PRIDE Day 4



 Βλέποντας την συστοιχία της κεντρικής πολιτικής σκηνής της Ευρώπης, αλλά και των προσκυνημένων του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου (συν του καινούργιου), πίσω από την λαθεμένη ταύτιση του ερωτήματος στο ευρώ, ή δραχμή, με την αντιδημοκρατική παρέμβαση επί της εθνικής κυριαρχίας προς το ΝΑΙ/Euro, ενώ το Ναι αφορά στην αποδοχή του χειρότερου μνημονίου που έχει προταθεί ως σήμερα στην ελληνική πλευρά, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως στοχεύει στην πραγμάτωση της ονείρωξης Σαμαρά περί Αριστερής (κακής) παρένθεσης, μόνο και μόνο στην συρρίκνωση των αναπτυξιακών δυναμικών που έχουν τα αριστερόστροφα κινήματα σε άλλες χώρες, οσονούπω…

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ω τι "ευσυνειδησία" μαμά/PRIDE Day 3



Κυρά Σούλα μου μετά τους αλεξιπτωτιστές που πέφτουν απ’ τα σύννεφα μαθαίνοντας τα γίβεντα της Χρυσής Αυγής, με συνέπεια να δηλώσουμε τότε πως «βρέχει μαλάκες», πήζουμε τώρα στους ευσυνείδητους πολίτες και ευυπόληπτους επιχειρηματίες που θέλουν να πληρώσουν το ΙΚΑ π.χ. και τώρα πως θα το κάνουν? Ή άλλοι νοικοκυραίοι να θέλουν να βάλουν το νοίκι 1η του μηνός αλλιώς με τι κούτελο θα κυκλοφορούν στην κενωνία (βέβαια εδώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να χρωστούν 8 νοίκια και να είχαν πει ότι θα βάλουν κάποια λεφτά την 1η του μηνός, επομένως την πάτησαν ως προς την, ούτως ή άλλως κατακερματισμένη «αξιοπιστία» τους)??

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ω τι εκβιασμός μαμά!!PRIDE Day 2



3η μέρα κυρά Σούλα μου, τα ζόμπι δεν ησύχασαν, τρέχουν στα ΑΤΜ για λίγο φρέσκο συνάλλαγμα, όπως κάποτε ο Ρομέρο φαντάζονταν σε μια γενικευμένη βουβαμάρα συγχρωτισμός επικρατούσε εκεί όπου υπήρχε «σάρκα» ζεστή, ή κρύα (προτιμητέα ζεστή)

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ω τι κόσμος μαμα!!/PRIDE Day 1


Με τις απαραίτητες υποσημειώσεις θα… «κλέψω» αντιδράσεις από τους αποδέλοιπους συναδέλφους….
1ον είναι το ερώτημα. Εμείς θα απαντήσουμε ΟΧΙ αλλά θα το απευθύνουμε στο ευρώ, όχι τόσο γιατί είμαστε νοσταλγοί του Κολοκοτρώνη στο πεντοχίλιαρο, αλλά γιατί μόνο τούτο διαθέτει την προοπτική της αυτοδιάθεσης στη χάραξη δημοσιονομικής πολιτικής για το σύνολο της κοινωνίας (με το minimum της εξάρτησης από το όποιο κεφάλαιο αλλά με τις δυναμικές που προανέφερα) και βεβαίως διατήρηση του ελέγχου των φυσικών πλουτοπαραγωγικών πόρων και μέσων παραγωγής (των εργαζομένων συμπεριλαμβανόμενων). Αν κάποιος αφελής πιστεύει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί εντός Euro, ok give it a go, but until the next referendumthe real one