Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ω τι final countdown μαμα!!/PRIDE Day 4



 Βλέποντας την συστοιχία της κεντρικής πολιτικής σκηνής της Ευρώπης, αλλά και των προσκυνημένων του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου (συν του καινούργιου), πίσω από την λαθεμένη ταύτιση του ερωτήματος στο ευρώ, ή δραχμή, με την αντιδημοκρατική παρέμβαση επί της εθνικής κυριαρχίας προς το ΝΑΙ/Euro, ενώ το Ναι αφορά στην αποδοχή του χειρότερου μνημονίου που έχει προταθεί ως σήμερα στην ελληνική πλευρά, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως στοχεύει στην πραγμάτωση της ονείρωξης Σαμαρά περί Αριστερής (κακής) παρένθεσης, μόνο και μόνο στην συρρίκνωση των αναπτυξιακών δυναμικών που έχουν τα αριστερόστροφα κινήματα σε άλλες χώρες, οσονούπω…

Η συστοιχία τους είναι τέτοια που ξεπερνά σύνορα και εθνικότητες, θεσμικά και εξωθεσμικά αξιώματα, ιδεολογικές και μη ταυτίσεις και διαφορές. Και είναι κοινή σε όλους… με τελευταία εξέλιξη την υποχώρηση του Σόϊμπλε, που, προφανώς, μόνο αυτός, τελικώς διάβασε, το κείμενο που τέθηκε προς ψήφιση για την Βουλή και απεφάνθη: Μα ο Alexis τελικώς δεν είπε (αφού δεν μπορούσε συνταγματικά, να θέσει δημοσιονομικό ερώτημα) ευρώ ή δραχμή… μόνο είπε ναι ή όχι στο τελεσίγραφο των 11 δις σε μέτρα/τελεσίγραφο που ο Κος Τούσκ ανέφερε πως: «this is it, till 30/06, or else Game Over»…. Αλλά, ποιος τον γαμεί μωρέ τον Σόιμπλε, ο Αυτιάς τι λέει… ο αυτιάς και ο σαμαράς…


Επομένως είναι μεγάλης σημασίας για τον άνωθεν περιγραφέν άξονα το Ναι να υπερισχύσει, ή να χάσει με πολύ μικρή διαφορά…. Η πόλωση με παράλληλες κατηγορίες περί καλλιέργειας διχασμικού κλίματος, την στιγμή που όλα τα μέσα (και πρώην υποστηρικτικές του Alexis), τον κατατάσσουν, ήδη, ως εξίσου ένοχο μπροστά στην ελληνική ιστορία, όσο ήταν οι εμπνευστές της εκστρατείας που οδήγησε στην Μικρασιατική καταστροφή ή, η ηγεσία του Ζαχαριάδη στον Εμφύλιο, είναι τεράστια… εξηγείται από την λυσσώδη αντίδραση του συστήματος (ντόπιου και διεθνούς) στην προοπτική του ηχηρού ΟΧΙ, ή ακόμα σε αυτή την, κατά τους δεξιούς, ή κεντρώους κωλοτούμπες, κίνηση πολιτικής αναξιοπιστίας, σαν και αυτή του δημοψηφίσματος. Και όταν η αντίδραση είναι και λυσσαλέα και κοινή και υπερεθνική, 2 τινά συμβαίνουν: ή ο νεοφιλελευθερισμός έχει δίκιο που λανσάρεται ως μονόδρομος σταθερότητας, ή κάτι σωστό κάνουμε και οι επαΐοντες και κατέχοντες τρέμουν στην προοπτική αλλαγής πολιτικής κατεύθυνσης πανευρωπαϊκά πλέον… είναι εμφανής, όσο και συνωμοσιακής λογικής, η πρόθεση των κατεστημένων να ανατρέψουν την κυβέρνηση… Και είναι τέτοια η χαρά μου που δεν περιγράφεται. Οι ενστάσεις που είχα περί οπορτουνισμού επαλείφονται, με κάθε ειρωνικό, ή τιμωρητικό σχόλιο και ενέργεια. Για να εκνευρίζω το κεφάλαιο, κάτι καλό κάνω!!



Και είναι ακριβώς αυτή και τέτοια, η αναγκαιότητα υπερψήφισης του ΟΧΙ σε απόλυτους αριθμούς, που έχουν οδηγήσει όλους τους λακέδες και τους πληρωμένους κοντυλοφόρους που τους συνοδεύουν σε μανία, υπερβολές και άλλα αρχαία και τραγικά. Το ΚΚΕ επί παραδείγματι αφιερωμένο στις ανάγκες του κόμματος του, στρατεύεται με το νεοφιλελεύθερο μπλοκ του Μένουμε Ευρώπη (όσο σουρεαλιστικό ήταν οι δεξιοί στους δρόμους του αγώνα, άλλο τόσο και τούτο) και για να μην τους πάρουμε χαμπάρι επινοήθηκε ο μύθος του δικού τους ΟΧΙ. Το δικό τους ΌΧΙ, που κανένας δεν κατάλαβε ότι ήταν ακριβώς όμοιο με των σαμαροβενιζέλων τα ποτάμια και βεβαίως κανείς δεν θα καταλάβει ότι πραγματικό στόχο έχει την άμβλυνση των δυναμικών του ΟΧΙ (ακόμα και αν γίνεται η λάθος ταύτιση περί ευρώ ή δραχμής) την Κυριακή!!! Οι ΚΚΕδες απλά βρήκαν τρόπο και να μετρήσουν δυνάμεις (αφού και οι ίδιοι αναφέρονται στην χρηστικότητα των εκλογών σαν πεδίο ενδεικτικής καταγραφής δυνάμεων) και να υποδαυλίζουν την εν γένει προσπάθεια των Αριστερών…. Με το Άκυρο, όπως έκαναν και με την Βάρκιζα και την συνθηκολόγηση, όπως έκαναν με την καταγγελία του Πολυτεχνείου, όπως έκαναν με το βρώμικο 89 και όπως κάνουν πάντοτε, με σταθερότητα και στη νέα χιλιετία.. Εύγε!! Στοχεύεται λοιπόν για να το πούμε απλά η άμβλυνση της διαπραγματευτικής ικανότητας της Ελληνικής Κυβέρνησης και η απαξίωση της έκφρασης της λαϊκής βούλησης. Και υποτίθεται ότι παλεύατε για ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ, όταν ήσασταν παράνομοι και σεβασμό στην δικτατορία της πλειοψηφίας όταν γίνατε κοινοβουλευτικοί… Και μιλάμε για ένα κόμμα που θα έπρεπε τουλάχιστον επί της Αρχής, να αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο την προσφυγή στην λαϊκή βούληση.
 Ιδιαίτερα για τους δεξιούς και λοιπούς, το γεγονός ότι το ΚΚΕ δεν υποστηρίζει το ΟΧΙ (από την στιγμή που κατά πάντες σε Ελλάδα και Ευρώπη το ΟΧΙ συνιστά έξοδο από το Euro) είναι αρκετό να τους πείσει ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, γιατί αν ήταν, θα έπρεπε να υιοθετήσουν την θέση της κυβέρνησης, αφού ανέκαθεν ζητούσαν αποδέσμευση!! Γκε – Γκε??
Λίγη σύνεση και όρια στην άσκηση κριτικής που θα μετέτρεπε και το φιλογερμανικό και το φιλο-νεοφιλελεύθερο παραλήρημα ρεαλιστικότερο.. Π.χ. το χρέος εάν πτωχεύσουμε δεν σβήνει αλλά αποπληρώνεται σε δραχμές μεν και σε ισοτιμία με το ευρώ δε.
Μεταφέρεται δηλαδή αυτούσιο σε δραχμική ισοτιμία !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ευτυχώς που είμαστε Αεκτζήδες και ξέρουμε…. Το χρέος θα επανεκκινήσει σε μηδενική βάση, προκειμένου να εκδοθεί νόμισμα ρε!!!!!!
Όσο για τις εκλογές, δεν μπορείτε λοιπόν να κράζετε την κυβέρνηση, γιατί δεν έκανε απευθείας εκλογές (και άρα δεν απέφυγε την δημοσιονομική επιβάρυνση μια διπλής εκλογικής διαδικασίας κόστους περίπου 130 εκ. € έκαστη), δεδομένου ότι θα αναγκαστεί μετά την επικράτηση του ΝΑΙ και μετά να ζητάτε εκλογές σε περίπτωση που χάσετε, δηλαδή επικρατήσει το ΟΧΙ. Δηλαδή οι εκλογές στην χώρα δεν κοστίζουν μόνο όταν τις ζητάτε ΕΣΕΙΣ??


Όσον αφορά το … «τέλος του κόσμου» (κατά την Πόπη Τσαπανίδου χθες στον Ενικό), όπως βαπτίζουν οι δωσίλογοι την μη καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ (περισσότερα έχουμε ήδη γράψει στο χθεσινό ποστάρισμα). Στο μέγα ψέμα ότι καμία χώρα δεν το έχει τολμήσει αυτό ποτέ, έχουν απαντήσει ήδη, οι δεξιές φυλλάδες Ελλάδας και Ευρώπης. Αν δούμε τις χώρες αυτές που ιστορικά δεν έχουν καταβάλει δόση, οι μόνες ευρωπαϊκές είναι η Βοσνία και η Γιουγκοσλαβία, χώρες δηλαδή που χρεώθηκαν κατά την ίδια περίοδο που σφάζονταν μεταξύ τους. Ενώ λοιπόν στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας υπήρξε μεθόδευση του αμερικάνικού παράγοντα που έφτασε, ή ξεκίνησε από, την σφαγή των λαών, στην υπερήφανη Ελλάδα, τούτο επιτεύχθηκε μετά από, εκ των προτέρων συμφωνημένη, παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, που υποστηρίχτηκε μάλιστα κοινοβουλευτικά, με αχρείο και πραξικοπηματικό τρόπο. Τουλάχιστον σε εμάς δεν επιλέχθηκε η ένοπλη σφαγή. Σε μας, που δεν είμαστε δα, και πρώην κομμουνιστική χώρα, επιλέχθηκε η πιο εξευγενισμένη μέθοδος, της άοπλης σφαγής… Πάλι καλά και δεν μπορώ τα αίματα….

Και επιτέλους ας αναλογιστούμε λίγο τα εξής. Το ΔΝΤ σταμάτησε να αναχρηματοδοτεί το ελληνικό πρόγραμμα από τον Αύγουστο του 2014, γιατι θεωρεί πως το χρέος δεν είναι sustainable που λένε και στο χωριό μου. Και από την άλλη πιέζει να είναι παρών στις λήψεις αποφάσεων σε προγράμματα και προτάσεις που θεωρούν το χρέος…. sustainable!!! Τι αληθεύει από τα 2??? Επομένως αν κάτι μας δώσει ενδεχόμενο ΟΧΙ είναι η διαπραγμάτευση ΠΡΩΤΙΣΤΑ, περί αναδιάρθρωσης χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, και έπειτα για την ενδεχόμενη αναχρηματοδότηση του νέου ποσού που θα προκύψει για όσο χρόνο χρειαστεί…. Είπαμε ο στόχος ακόμα τοποθετείται εντός Euro, δυστυχώς, για όσους επιμένουν στο ρεαλισμό των αριθμών…. Και πρόθεση μιας Αριστερής κυβέρνησης είναι να παραδώσει μια χώρα από αποικία χρέους, σε εθνικά κυρίαρχη, δηλαδή με δυνατότητες αυτοδιάθεσης στη χάραξη δημοσιονομικής πολιτικής για το σύνολο της κοινωνίας (με το minimum της εξάρτησης από το όποιο κεφάλαιο αλλά με τις δυναμικές που προανέφερα) και βεβαίως διατήρηση του ελέγχου των φυσικών πλουτοπαραγωγικών πόρων και μέσων παραγωγής (των εργαζομένων συμπεριλαμβανόμενων). Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως κάτι τέτοιο εντός Euro, δεν είναι εφικτό… εκτός εάν έχουμε επίπεδα χρέους Αυστρίας…
Ρε λες να γίνει και αυτό???

και επειδή πάντα κλέβω: να ποιοί μένουν Ευρώπη (ενω εμείς Βαλκάνια)

και να ποιοι λένε τα ΟΧΙ

και τέλος γιατί θεωρώ την Ζωίτσα την καλύτερη και ψυχραιμότερη (δεν μπορεί ρε παιδιά ψυχοφάρμακα παίρνει η γυναίκα!!), απολογήτη της κατάστασης ορίστε πως πρέπει να μιλάμε στον κόσμο... απο φόβο και μόνο μαζί μας θα συντάσσονταν.. φτου σου κοπέλα μου!!!



ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: