Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ω τι κόσμος μαμα!!/PRIDE Day 1


Με τις απαραίτητες υποσημειώσεις θα… «κλέψω» αντιδράσεις από τους αποδέλοιπους συναδέλφους….
1ον είναι το ερώτημα. Εμείς θα απαντήσουμε ΟΧΙ αλλά θα το απευθύνουμε στο ευρώ, όχι τόσο γιατί είμαστε νοσταλγοί του Κολοκοτρώνη στο πεντοχίλιαρο, αλλά γιατί μόνο τούτο διαθέτει την προοπτική της αυτοδιάθεσης στη χάραξη δημοσιονομικής πολιτικής για το σύνολο της κοινωνίας (με το minimum της εξάρτησης από το όποιο κεφάλαιο αλλά με τις δυναμικές που προανέφερα) και βεβαίως διατήρηση του ελέγχου των φυσικών πλουτοπαραγωγικών πόρων και μέσων παραγωγής (των εργαζομένων συμπεριλαμβανόμενων). Αν κάποιος αφελής πιστεύει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί εντός Euro, ok give it a go, but until the next referendumthe real one


2ον έχει δόλο το προκριθέν ερώτημα? Δηλαδή, αν ήταν για το Euro, ο κόσμος θα έλεγε ΝΑΙ, ενώ τώρα θα πει άνετα ΟΧΙ. Αποτελεί ερώτημα, ή έστω δίλημμα, μόνο για όσους δεν έχουν λύσει μέσα τους το παραπάνω ερώτημα.
3ον για να βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους ας χρησιμοποιήσουμε λίγο τον δάσκαλο Μάο, με τις απαραίτητες στρεβλώσεις, ή αδόκιμες ταυτίσεις που είναι τόσο συνηθισμένες στο σύστημα: «Όλοι μιλάνε για την βία του ποταμιού, αλλά κανείς για την βία της όχθης (Μπομπόλας), που τον περιορίζει»

4ον γιατί είναι πάντα αυτός ο «κυρίαρχος λαός» που απογοητεύει πάντα τον εαυτό του? Αποδεικνύει ότι εκτός από τσάμπα μάγκας είναι και φυγόπονος και φίλαυτος και πάνω απ’ όλα ξερόλας και παρτάκιας σε απόλυτους βαθμούς. Από τις 3 τα ξημερώματα άνθρωποι ήταν στημένοι στα ATM, σε έναν απαράμιλλο πανικό, λες και θα μπορούσαν να κάνουν ανάληψη τόσα που να τα κρύψουν στα κιούπια στις αυλές τους. Μου θύμισε την αντίδραση στο Τσερνομπίλ, χωρίς τα ATM βεβαίως αλλά με τις απαραίτητες εφόδους στις κονσέρβες των, τότε, «παντοπωλείων»… Πως πάντοτε ο περήφανος λαός που μειδιούσε, ή ακόμα χειροκροτούσε στην κομπορρημοσύνη των αριστερών περί πεντοζάλη στους θεσμούς, όταν αρχίζουν τα όργανα όμως, το ίδιο περήφανα, «χέζεται» και προβάλλει στυγνούς εκβιασμούς στην καθημερινότητα μας… και όμως εμείς ξέρουμε και απλήρωτοι, εν αναμονή, να εργαζόμαστε και όταν διεκδικούμε τα νόμιμα να απολυόμαστε ως (ήμαρτον) αναρχοκομμουνισταί (!!!), αφού έχουμε πληρωθεί με… δόσεις… Επομένως από γαμήσια ξέρουμε και συνείδηση του καθήκοντος έχουμε… Και δεν φοβόμαστε τίποτα εκτός από το αίμα… απλά γιατί δεν μπορούμε να είμαστε τόσο αποτελεσματικοί όσο, οι από καιρό προετοιμασμένοι, γκε-γκε? 


Και τέλος η Μαρία από το Αλάγνι ας ενημερώνεται από τον Πρετεντέρη την Σπυράκη, τον Πρωτοσάλτε κ.α. και ας ελπίσουμε ότι η Μαρία αυτή δεν αποτελεί πλειοψηφία.. μα και αν είναι, πάλι ευθύνη των αριστερών είναι να την ξυπνήσουν και δεν θα γίνει ποτέ ευθύνη κανενός «άφθαρτου ποταμιού»!!


5ον Κυριάκος Μητσοτάκης.. αφιερώνει με πολλή αγάπη στον Κο Ντάισελμπλουμ το αγωνιστικό τραγούδι του Billάρου 


6ον Αλέκα Παπαρήγα (27/06/2015 19:00 μ.μ.): «Το δικό μας ΟΧΙ δεν επιτρέπουμε να αθροιστεί με κανενός άλλου το ΟΧΙ!!» ούτε με του λαού βέβαια…
7ον ας μην βλέπετε Αυτιά γιατί αυτό το επιχείρημα ότι ο Τσίπρας έκραζε τον ΓΑΠ, τον έκραζε γιατι ο ΓΑΠ δεν προσπαθούσε, απλά υπέγραφε ό, τι του δίνανε και η επίκληση στο δημοψήφισμα (αυτή και αν ήταν ζαριά!!) ελήφθη άμεσα πίσω (χωρίς ζιου ζιτσου από το ποδήλατο του αυτή την φορά).. ενώ ο ίδιος προσπάθησε περισσότερο απο 45 λεπτά που χρειάστηκε στους υπόλοιπους να υπογράψουν έστω και αποτυχημένα (αν είσαι Σαμαράς), ή αφελώς (αν είσαι Βενιζέλος), ή παραχωρητικά (αν είσαι Λαφαζάνης), ή δίχως επαρκή "πείρα" για τα κεφαλαιοκρατικά τζάκια των yes men (αν είσαι Κυράκος), ή... νομίζω? Όσο για το αν είναι Πόντιος Πιλάτος ο Τσίπρας, ναι θα είναι, αν ο λαός τελικώς τον εντέλλει να υπογράψει στο κείμενο των θεσμών που αργά ή γρήγορα θα διαρρεύσει και από τούτο δω το blog. Γιατί νομίζω πως αν μη τι άλλο, τέτοια θέματα κυρίως τον αφορούν και πως δεν είναι μόνο απαραίτητος για να συνθέσει, αγόμενος από τα ΜΜΕ, την πολυκομματική φιέστα που συνιστά την αυτοδυναμία Παπανδρεϊκό κεκτημένο δικαίωμα, βάζοντας, σε αυτή την κατεύθυνση, Χρυσαυγίτες να βαρούν την όποια Κανέλη με λαϊκή ψήφο.. Άλλωστε όπως λένε οι αναρχικοί, αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες… επομένως ας τις καταργήσουμε και ας μηδενίσουμε την πιο αναγκαία δικτατορία από αυτές, που αναγκαστικά υπάρχουν (αυτή της πλειοψηφίας) σε εξουσιαστικά σχήματα και ας βασιστούμε αποκλειστικά στα θέλω του κεφαλαίου, των εκπροσώπων και των κομματικών εντεταλμένων του
8ον το ψωμί με δραχμές έκανε 150 και την επόμενη που «σουηδέψαμε» είχε 340….

9ον να θυμόμαστε πως είναι να … ερχόμαστε…
10ον είχε και το Gay Pride ρε γαμώτο… Έφυγε το gay και έμεινε το pride….

«Εκεί όμως πρέπει να παραμείνει η μπάλα, γιατί με τον λαό δίπλα δεν έχασε κανείς αλλά με λαό υπεύθυνο και όχι ευθυνόφοβο»
«πρώτη φορά στην πράξη ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, που σημαίνει "δώστε την μπάλα στο λαό", έστω σε αυτό τον λαό που εμπιστεύονταν τα οικογενειοκρατικά φέουδα επί 40ετια, ή που έφερε τους Φασίστες στην βουλή), ο οποίος πρέπει κάποτε να ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ με την Πολιτική της ΑΝΑΘΕΣΗΣ & να μεταβεί στην Πολιτική της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, με εκπαίδευση, σώφρονα ηγεσία και έλεγχο της νομιμότητας των διαδικασιών, Στην εποχή του Internet, κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι η Δημοκρατία και οι διαδικασίες της κοστίζουν... σε χαρτί και αμοιβές δικαστικών λειτουργών. Άλλωστε η λαϊκή εντολή οπουδήποτε στον πλανήτη, πλην των πάσης φύσεως Δεξιών μορφωμάτων, δεν μπορεί να ντροπιάζει / φέρει σε δύσκολη θέση, κανένα άλλο, από τον ίδιο τον λαό που εντέλλει (αν αποφασίζει, όντας ο ίδιος ενήμερος, κατά των συμφερόντων του). Πόσο δε μάλλον, δεν μπορεί να θεωρείται αχρείαστη, όταν υπάρχουν "εθνικής σημασίας" θέματα. Με λίγα λόγια δεν χρειάζεται πολυκατάστημα πολυκομματικής κυβέρνησης, με φουλ προσφορές και ξεπούλημα, όπως μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ του Μπόμπολα και του Ψυχάρη. Χρειάζεται νωπή, ξεκάθαρη και ισχυρή λαϊκή εντολή, που θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, όταν τίθενται, εκ νέου, εκβιαστικά διλήμματα.»
post

Τέλος να χαρούμε και εμείς που τα … λέγαμε και δικαιωθήκαμε (δες παραπάνω) μια ακόμη φορά από την πρώτη φορά Αριστερά και την πισινή κρατάμε μια που καταλαβαίνουμε ότι το ΟΧΙ του λαού δύναται να αποτελεί και κολυμβήθρα του Σιλωάμ για αριστερό μνημόνιο (των 8, των 6 των 4 των 3 δις σε μέτρα, χωρίς ευνοϊκή αναφορά στο θέμα του βιώσιμου χρέους και όχι αποκλειστικά της αναχρηματοδότησης του)
Και επειδή κάποιοι αναρωτιούνται τελικά ποια είναι η διαφορά μεταξύ της ελληνικής πρότασης και την πρότασης των θεσμών, να απαντήσω απλά:
 3.000.000.000,000 € διαφορά….

και οι κλοπές 
απο το σχιζοφρενικό ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ (1 & 2), 
απο τον μεγάλο Χάρυ και 
απο το πιο intellectuel Νόστιμον Ημαρ


Αναμένοντας την πρώτη Αριστερή Συνταγματική εκτροπή ΙΣΤΟΡΙΚΑ!!
Να κλείσω με το αγαπημένο μου πρωτοσέλιδο:
Ό,τι και να γίνει, ο Λαός θα την πληρώσει
Απλά αυτή την φορά θα ρωτηθεί κιόλας,,,


Δεν υπάρχουν σχόλια: