Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Retro Database:Οι Απαράδεκτοι


Δεν το περίμενα ότι θα έβαζα μια τέτοια σειρά, την κορυφαία σε τρέλα και αυτοσχεδιασμούς, με προσχηματική πλοκή, που όμως δίνει εφαλτήριο για ανεπανάληπτες πράγματι, στιγμές υστερίας γέλιου. Όλοι μα όλοι ανταποκρίνονται 150% στην πρόβλεψη του ρόλου, του κρυφοπασόκου μικροαστού με ψευδαισθήσεις μεγαλείου, της μικροαστής κατίνας νοικοκυράς, για την οποία ο φεμινισμός, συνίσταται στην χρήση προφυλακτικού, του χύμα τεμπελόσκυλου που πουλά φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες
και πάνω απ’ όλα του, πρώτη φορά σε τέτοια έκταση στην ελληνική τηλεόραση, πρώτου out of his closet ομοφυλόφιλου σε ελληνική σειρά, για τον οποίο η μόνη ενοχή που εκφράζεται κοινωνικά είναι ότι… ο καλύτερος φίλος του στα 33α του γενέθλια του κάνει δώρο ένα τσόκαρο….

Και όμως τα χρονάκια περάσανε (24 περίπου?!) και οι Απαράδεκτοι έχουν απομείνει τελευταίος φάρος στα πρότυπα που μόνο η ελληνική φαρσοκωμωδία μπορεί να θέσει, με χαρακτήρες καθημερινούς μεν, άπαιχτους δε!!

Οι Απαράδεκτοι ήταν μια από τις δημοφιλέστερες κωμικές ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, η οποία δημιουργήθηκε από την Δήμητρα Παπαδοπούλου. Στην σειρά έπαιζαν η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μπέζος και ο Βλάσσης Μπονάτσος. Συμπρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν η Ρένια Λουϊζίδου και ο Βασίλης Χαλακατεβάκης.

Η σειρά προβλήθηκε στο Mega Channel στις αρχές της δεκαετίας του 1990 (τις τηλεοπτικές σεζόν 1991-1992 και 1992-1993) και ήταν εν μέρει βασισμένη σε παλιές ελληνικές ταινίες
Περισσότερες πληροφορίες, όπως βρίσκονται στο σχετικό Link του Retrodb: «Το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό πρόγραμμα της σεζόν 1991-92 και από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά προγράμματα της σεζόν 1992-1993.
"Οι Απαράδεκτοι" κατέχουν το ρεκόρ θεαματικότητας στις Ελληνικές κωμικές σειρές από τότε που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι ιδιωτικοί σταθμοί με ποσοστό 29,4%.
Η σειρά είχε αρχικά κατατεθεί ως πρόταση στον ΑΝΤ1, αλλά είχε απορριφθεί λόγω "ακαταλληλότητας σεναρίων".

Κλασική ατάκα του Σπύρου Παπαδόπουλου: "Τι έγινε ρε παιδιά...???"
Άλλες κλασικές ατάκες: "η Παπαρήγα η καλή", "Hello, I am Deborah", "Δεν είμαι μαλάκααααααααααας!", "Συγγνώμη κυρία Αλιφέρη μου, αλλά να, τόσα χρόνια κουμμουνιστής πρώτη φορά του χρησιμεύει σε κάτι!", "Γιάννη δεν είμαι καλά, πάλι τη γαϊδούρα βλέπω!", "χοντρουλη μου, εσυ είσαι το μανούλι μου...", "Δεν τρωω κοτόπουλο - Γιατί, φοβάστε μην βγάλετε βυζιά?", "εε Γιάννη είναι προφανής η απάτη... ο Yves Saint Laurent έχει αντιγράψει τον Κουτρουμπά", "ένα γιατρό για το γιατρό!!", "ο Ζεράρ.. που έχει βγάλει την Σορβώννη, που τώρα θα κάνει έκθεση στην Μπομπούρ" - που? - στην Μπομπούρ! - που? - στη Μπομπούρ!! που!!!", "Συγνώμη κύριε Φώτη.. κύριε Φώτη.. να σας πω κάτι με όλο τον σεβασμό και το θάρρος που μας δίνει η φιλία μας.. γιατί είστε τόσο πολύ μαλάκας.. γιατί?"

Το μουσικό θέμα των αρχικών τίτλων ήταν μίξη του Νίκου Πατρελάκη. Τα τραγούδια τα οποία ακούγονται στην εισαγωγική μουσική είναι (με τη σειρά που ακούγονται): 1. Ben E. King - Stand By Me 2. Sting - Fragile 3. Carole King - Too late (κουπλέ) 4. Mamas and Papas - Monday Monday 5. Nancy Sinatra - These boots are made for walking (εισαγωγή βιολοντσέλλο) 6. Black - Wonderful life 7. Carole King - Too late (ρεφρέν) 8. Marvin Gaye - Heard it through the grapevine 9. Nancy Sinatra - These boots are made for walking (εισαγωγή βιολοντσέλλο)
Η πολυκατοικία στην οποία μένουν οι Απαράδεκτοι βρίσκεται στη φανταστική οδό Αδάμαντος 4 στον Λυκαβηττό. Η πολυκατοικία η οποία χρησιμοποιήθηκε για τα εξωτερικά πλάνα βρίσκεται όντως στον Λυκαβηττό, αλλά στη συμβολή των οδών Συνεσίου Κυρήνης και Κοσμά Μελωδού.

Αρκετά χρόνια μετά την ολοκλήρωσή της (και πριν από τον θάνατο του Βλάση Μπονάτσου), έγινε προσέγγιση από το MEGA προς τους ηθοποιούς και κυρίως προς τη Δήμητρα Παπαδοπούλου για τη συγγραφή νέων σεναρίων για ένα νέο κύκλο επεισοδίων, αλλά εκείνοι ευγενικά την απέρριψαν, λέγοντας ότι πιθανότατα δεν θα είχε πλέον την ίδια επιτυχία και θα πιθανόν να αμαύρωνε την εικόνα, την φήμη και την κληρονομιά που έχει αφήσει πίσω της η σειρά από την εποχή που παιζόταν...» 
και αν θέλετε να μάθετε γιατί οι Απαράδεκτοι ήταν κάτι που δεν θα επαναληφθεί ποτέ στην Ελληνική Τηλεόραση πατήστε ΕΔΩ 
thanx to Tak Jar 4 compiling

 

Όχι αγόρι μου δεν είσαι...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: