Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Retro Anime Database: Αστερίξ & Οβελίξ


Καθ’ ότι, όπως καταλαβαίνετε, κάθε προσωπικό σχόλιο είναι περιττό, αφήνω τους ειδικούς την παρουσίαση του σημερινού θέματος (source Βίκι): «O Αστερίξ ή Οι Περιπέτειες του Αστερίξ (Γαλλικά:Astérix ή Astérix le Gaulois) είναι μια σειρά από γαλλικά κόμικς γραμμένα από τον Ρενέ Γκοσινί και εικονογραφημένα από τον Αλμπέρ Ουντέρζο (Ο Ουντέρζο ανέλαβε τη συγγραφή μετά το θάνατο του Γκοσινί το 1977). Η σειρά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο γαλλο-βελγικό περιοδικό-κόμικ Pilote στις 29 Οκτωβρίου 1959. Μέχρι στιγμής, 36 τόμοι έχουν κυκλοφορήσει.

Η σειρά ακολουθεί τα κατορθώματα ενός χωριού ανυπότακτων Γαλατών που αντιστέκονται στη Ρωμαϊκή κατοχή. Μπορούν να το πράξουν με τη βοήθεια του ενός μαγικού φίλτρου, που παράγεται από τον Δρυίδη τους, τον Πανοραμίξ, χρησιμοποιώντας το μαγικό χρυσό δρεπάνι του, το φίλτρο δίνει στον παραλήπτη υπεράνθρωπη δύναμη.
Ο πρωταγωνιστής, ο τιμητικός χαρακτήρας Αστερίξ, μαζί με τον φίλο του τον Οβελίξ έχουν διάφορες περιπέτειες. Το τέλος και των δύο ονομάτων σε "ίξ" (όπως και όλα τα άλλα ψευδο-γαλατικά ονόματα που τελειώνουν σε "ίξ" στη σειρά) εννοεί την κατάληξη "ρίξ" (που σημαίνει "βασιλιάς") που υπάρχει στα ονόματα πολλών αληθινών γαλατικών οπλαρχηγών όπως ο Vercingetorix, ο Orgetorix, και ο Dumnorix. Πολλές από τις ιστορίες τους έχουν να ταξιδεύουν σε ξένες χώρες, αν και άλλες τοποθετούνται μέσα και γύρω από το χωριό τους.
Το κόμικ Αστερίξ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή Γαλλο-Βελγικά κόμικ στον κόσμο, με τη σειρά να είναι μεταφρασμένη σε πάνω από 100 γλώσσες, και είναι δημοφιλής στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Η επιτυχία της σειράς οδήγησε στην προσαρμογή αρκετών βιβλίων σε 12 ταινίες: οκτώ κινουμένων σχεδίων, και τέσσερις με ζωντανούς ηθοποιούς»… Οι μισές βρίσκονται στην σημερινή κινούμενη θύμηση… με την παλιά μεταγλώττιση (4 all Kokdi's audiovisual retro HERE!!)

Enjoy!!

 
ΟΙ ΓΑ...ΟΙΓΓΓ, ΟΙ ΓΑΛΑ..., ΟΙ ΓΑΛΑΤΕΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: