Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Μπορεί να γράφει 19/2/2015 μα τα λέγαμε (κούνια που σε κούναγε) απο τότε..Vol.2

Originally Posted @ Facebook 16/06/2012
Για να είμαι συνεπής:Κάλλιο Αργά Παρά Ποτέ Vol.2 (Η Άποψη μου Ξαναχτυπά)


Η Μοίρα θέλει, όπως όλα τα δεινά, να χτυπά 2 φορές, όπως ο ταχυδρόμος, σε ένα απο τα καλύτερα, προ 20ετιας, remake, του κλασσικού Χολλυγουντιανού κινηματογράφου, με τους Νικολσον κ Λανγκ (ή στην περίπτωση των κινηματογραφικών ή λογοτεχνικών τριλογιών, 3 φορές, κρατήστε το αυτό). Έτσι κ η άποψη μου βρίσκει τον χώρο της κοινωνικής δικτύωσης για να εκφρασθεί επώνυμα κ σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, έχουν την ατυχία να με γνωρίζουν, για δεύτερη φορά...(για όσους βαριούνται καλύτερα να πάνε εκεί που γράφει Τα διακυβεύματα της 17ης Ιουνίου).
Δεν φταίω εγώ όμως αν ο πάνσοφος λαος αποφάσισε με σαφήνεια να ξανα – αποφασίσει, εν ευθέτω χρόνω..Κ μην ξανακούσω για τον κακό σφύριζα γιατί οι σωτήρες της χώρας έβγαζαν τα κουκιά με τον Κυρ-Φώτη, που ούτως ή άλλως έχτισε το μαγαζάκι του σαν το εναλλακτικό Λάος του ΠΑΣΟΚ, κ όποιος μπορεί να αθροίσει τις έδρες των 3, το ξέρει (Α και κυρ – Φώτη, τί κάνεις; Τον Μπέζο..!). Άϊντε, γιατί σε λίγο, μου φαίνεται αυτός ο γαμημένος ο λαός, θα ξεχάσει οτι υπογράψανε τα Μνημόνια και φτάσανε την χώρα στην όποια χρεία τους, μέσα σε διάστημα 35 χρόνων εκλογικού αυνανισμού και θα υπαινίσσεται ότι την πτώση της μεγάλης Αθηναϊκής Δημοκρατίας της Αρχαίοτητας την προκάλεσε μια απο τις συνιστώσες του σφύριζα...Άϊντε, γιατί.....
Δεν φταίω εγώ αν το 36.5% αποχής διάλεξε να ξανα – απέχει, απο το να εκφέρει απλώς άποψη για τα τεκταινόμενα στην χώρα που κατοικεί (καλά δεν είπαμε οτι αν ψηφίσεις θα σώσεις κανένα). Κ διάλεξε να το ξανακάνει σε μια κρισιμότατατη (έστω κ απο άποψης τακτικισμού) ιστορική στιγμή, για όλους, αφήνοντας μόνο σε αυτούς που βλέπουν το συμφέρον τους στα κόμματα τους (κοινώς στα κομματόσκυλα), την δυνατότητα να επιλέξουν πολιτική εκπροσώπηση, καθώς και ιδεολογική πλατφόρμα σε μια χώρα, που εκποιείται, κατόπιν εσπευσμένης πρόσκλησης απο τους ηγέτες της. Με λίγα λόγια, απο την ηγεσία, την ψηφισμένη, απο την, όποια, πλειοψηφία, των εχόντων σώας τας φρένας και ικανότητας δικαιοπραξίας σε αυτή την χώρα.
Το τελευταίο σημειώνεται γιατί λόγω του οτι ο πολίτης έχει ουσιαστικά ΜΟΝΟ αυτό το δικαίωμα άσκησης ελέγχου στην εξουσία (την ψήφο), αν συνεχίσει να την δίνει εκεί όπου τον γαμούν, θα πρέπει οι υπόλοιποι να κάνουμε τουμπεκί κ να σεβαστούμε το Alzheimer της πλειοψηφίας. Μετά κ αν αποφασίει τοιουτοτρόπως, ούτε πλατείες, ούτε μούτζες, ούτε τίποτα, μόνο φτύσιμο στον καθρέφτη για την παντελή αποτυχία του καθενός απο εμάς, να πείσουμε τον διπλανό μας να εκφρασθεί, όχι απαραίτητα όπως θέλουμε, αλλά όπως του υπαγορεύει η κοινή λογική, που αναφέρεται στο μοναδικό δίλημμα των εκλογών: “θέλεις αυτό το πράγμα που έζησες 2 χρόνια – για να μην πούμε 35 – ή κάτι άλλο?”).
Αυτο το ποσοστό αποχής πάντως, δικαιολογείται μόνο αν Α) είναι ετεροδημότες που δεν μπορούν, λόγω της επειγουσας προκήρυξης εκλογών κ λόγω γραφειοκρατικών κωλυμμάτων, να μην μπορούν να δηλωθούν στις λίστες ετεροδημοτών του Νομού που κατοικούν, εγκαίρως κ δεν έχουν λεφτά (γιατι εκεί φτάσαμε), να προσέλθουν στις κάλπες του τόπου γέννησης τους, Β) είναι των υπερηλικών που κλειδώθηκε στο σπίτι για να μην ψηφίσει τους πασοκονεοδημακροτοφρούρους που ψήφιζε απο συνήθεια, ή απο βόλεμα για 35 χρόνια κ Γ) σε αυτό το ποσοστό εμπεριέχονται και άλλοι αμνήμονες ηλιθίοι που θα ψήφιζαν “εγέρθητω” σαν “μήνυμα” στους πολιτικούς. Ωιμέ, το Nitro κ η Μύκονος φίλε, δεν συμβαδίζουν με τα σκατά που θα ψήφιζες, αντί να ψηφίσεις Βεργή λόγω Τζούλιας. Ναι δεν είναι το ίδιο κ ευτυχώς που απείχες μεγάλε!!
Δεν φταίω όμως επίσης, για το 18.5%, περίπου, που δεν είχαμε, κοινοβουλευτική εκπροσώπηση..Αν η ουτοπία της ενοποίησης του Αριστερού Λόγου σαν μεγάλος αντίπαλος της αστικής Δεξιάς και του Νεοφιλελυθερισμού που ευαγγελίζεται, πριν μερικά χρόνια ήταν απλά μια εναλλακτική πρόταση στην πολυδιάσπαση της εκλογικής ψήφου, που υπήρξε για κάποιους εκλογικός τακτικισμός και συγκυριακά προέκυψε σαν η σύγχρονη μεγάλη ανάγκη των καιρών, προκειμένου να υπάρξει ανατροπη του υπάρχοντος status (δικομματισμός), τώρα φαίνεται να μας χτυπά την πόρτα κ να μας καλεί σε συστράτευση με τρόπο επιτακτικό (του τύπου: θα αφήνατε την ευκαιρία πρόσβασης στην εξουσία με καλύτερους όρους απο αυτόν της συγκυβέρνησης του 90, ή της υπόδυσης του ρόλου του αριστερού δεκανικίου σε όποιο προοδευτικοφανή πολιτικό Λόγο του 80 – 85, ανεκμετάλλευτο??). Προσοχή, πολυδιάσπαση υπήρξε και στα κόμματα του Διπόλου κ μάλιστα με μεγαλύτερα ποσοστά απο αυτά της Αριστεράς (Λάος Ντόρα κ Μάνος “σκόραραν” περισσότερο απ' ότι ΝΑΡ, Μλούδες, ΟΑΚΚΕδες, Οικολόγοι κ.ο.κ.). Πάντως αποφασιστικής σημασίας είναι τα ποσοστά των τελευταίων να αθροισθούν έτσι χωρίς να προδώσουν την βάση τους κ να στηρίξούν ουσιαστικά τον “σφύριζα αδιάφορα”....Επίσης οι Αριστεροί που θα δοκιμάσουν sex με την ροζ μπάρα των δημοσκοπήσεων πρέπει να έχουν υπόψη τους τα εξής κ να τα προπαγανδίσουν, όχι σε αυτούς με τους οποίους συνδιαλέγονται καθημερινά στα ιδεολογικά μαντριά τους/μας (?), αλλά στην Αγορά, στις εργασίες, ή όπου μετέχουν της κοινωνίας, χωρίς να είναι προαπαιτούμενο να συνανήκεις ιδεολογικά!! Όλα τα ερωτήματα που οι Αριστεροί έχουμε, μπορούν να απαντηθούν, μόνο στην πράξη, αλλιώς θα θεωρηθούν αναπάντητα, απο την ιστορία, διακυβεύματα (τύπου αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν..).Να έχουμε υπόψη οτι στην περίπτωση του σφύριζα, κ να γίνει κυβέρνηση (αποκλείεται ο ελληνικός λαός να ξαναεμπιστευτεί έναν αριστερό λόγο όπως λ.χ. έκανε με τον Ανδρέα το 81?) :
Α) είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο οτι θα συναντήσει τεράστιες αντιδράσεις απο τα ελεγχόμενα, στο σύνολο τους, απο πασοκονεοδημοκρατοφρουρους, συνδικάτα, ή σωματεία, επομένως τα στοιχήματα που παίζονται είναι πάμπολλα κ χρειάζονται, είτε άπλετο χρόνο, είτε ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, είτε, γιατί όχι, λέμε που λέμε μαλακίες, και τα ΔΥΟ (που ξέρουμε οτι ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ) και
Β) στην περίπτωση αποτυχίας του, θα ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΡΕΜΑΛΕΣ για όλους όσους αναφέρονται στην Αριστερά, σαν προοδευτική δύναμη (εδώ δεν δίστασαν να βαφτίσουν ήττα του Αριστερού Λόγου, την πτώση του σαθρού σοβιετικού μοντέλου το 89), απο όλους τους όψιμους, που, στην καλύτερη, ονειρεύονται ημέρες του 81, αν τις έχουν ζήσει (κ που θα έχουν βέβαια ξεχάσει υποτιμήσεις του εθνικού νομίσματος κ παμπερς, νεοφιλελευθερισμό κ μίζες, χρηματιστήριο κ Goldman Sachs, Siemens κ Ολυμπιάδα, Βατοπαίδι, Μνημόνιο Ι, ΙΙ ΙΙΙ κ.ο.κ)..
Α, κ όλα αυτά στην περίπτωση που δοκιμαστούν στην πράξη τα προτάγματα του σφύριζα κ δεν αποτελέσουν οι εκλογές αυτές το μετέωρο βήμα του Αριστερού.....Εν πάσει περιπτώση, ο κοσμάκης θέλει χρόνο....που δεν έχει! κ τρομοκρατείται διαρκώς, κ ολοένα κ εντονότερα..κ αυτό είναι σημαντικότερο απο τις εσωτερικές ενστάσεις και όχι απο τα ερωτήματα. Αυτά είπαμε, παίζονται αν απαντηθούν κ με ποιόν τρόπο. Κ για να μην παρεξηγηθούμε, δεν προτείνω τίποτα περισσότερο απο το αυτονόητο. Δυστυχώς ή ευτυχώς, στο “παλκοσένικο” της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, εκ μέρους της Αριστεράς, “βγήκε”, με όρους κοινοβουλευτικής νίκης και όχι απλά ρυθμιστικού παράγοντα, ο σφύριζα (είτε επειδή είναι δημοφιλέστερος στο σύστημα, που δεν φαίνεται, παρά μονάχα στον σύζυγο Μπήλλιως, ο οποίος παρεπιπτόντως, δεν έχει υπέροχα τυλιχτά αυτιά, σαν να' ναι elf που κρύβεται; είτε τυχαία – συγκυριακά). Έστω κ αν αποδειχτεί και αυτή η δυναμική μιας δυνητικά εφαρμόσιμης, και υπερ των λαικών κεκετημένων, πολιτικής, σαθρή, ή ευκόλως εξαγοράσιμη, ο λάος θα έχει κερδίσει χρόνο και θα έχει την ευκαιρία για περαιτέρω ζυμώσεις.... Άλλωστε για να δανειστούμε την νιχιλιστική προσέγγιση κάποιων, αν οι εκλογές κάνανε καλό στον λαό θα ήταν παράνομες...Για τον Καρκίνο Καρδιά Εγκεφαλικά (ΚΚΕ) δεν μιλώ γιατί είναι πολύ ΑΕΚ για να πεθάνει, ή να αναλάβει πρωτοβουλία να συνδιαλαγεί, απο θέσης ισχύος, με το σύστημα σε κατάσταση κρίσης (μάλλον τους έφταναν κ τους περίσσευαν οι περιπτώσεις της Βάρκιζας, της σύμπλευσης με τον Ανδρέα και το 89).
Για να μην ξεχνιόμαστε, σε οτι αφορά στους όψιμους (κάλλιο αργά παρά ποτέ), που αντιλήφθηκαν την πορεία της αστικής δημοκρατίας στην χώρα, για διάφορους λόγους ο καθένας (ας το αναγνωρίσουμε αυτό π.χ. οι δημ. υπάλληλοι για να μην αρθεί η μονίμοτητα, οι συντεχνίες για να μην καταπατηθούν τα, κάτω απ' το τραπέζι, κεκτημένα των ηγεσιών τους – που τύγχανε να είναι παράλληλα κ εκπρόσωποι των κομμάτικών μονοπολίων της εξουσίας κ.ο.κ.), και στράφηκαν στον, Αριστερού τύπου, κρατισμό, που κατοχυρώνει τα κοινωνικά κεκτημένα κ προσφέρει Δημόσια κ Δωρεάν τα αγαθά της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας της Πρόνοιας κ της Εκπαίδευσης, καλά θα κάνουν να μην ξυπνήσουν ακόμη, ή να “ξυπνήσουν” ολότελα, αν αυτό τους μετατατρέψει, με τρόπο μη αναστρέψιμο, απο ατομιστές που κοιτάνε την πάρτη τους, σε συμπολίτες Μας. Κακά τα ψέμματα για μερικούς, η εθνική και πολιτική Ελευθερία κατοχυρώνονται απο την εθνική ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και όχι απο την εθνική άμυνα, η οποία, ως εκ τούτου, δεν είναι κοινωνικό αγαθό. Αντίθετα, είναι επιχείρημα ροής κεφαλαίου προς τους κατασκευαστές οπλικών συστημάτων κ εσχάτως κατέστη κ οπορτουνιστικό ψηφοθηρικό επιχείρημα. Αλλα οι όψιμοι, είναι ευμετάβλητοι σαν τον άνεμο κ ευκόλως τρωτοί στον εκβιασμό, ο οποίος, όσο κοντεύουμε στο sequel, θα γιγαντώνεται με τρόπο απόλυτο κ όχι γεμωμετρικό. Οι ευρωμονόδρομοι του παρελθόντος που έκαναν την όποια ουσία να φαντάζει ανούσια (“ελα μωρε αδερφέ όλοι ίδιοι είναι” ενώ το “όλοι” περιλαμβάνε στην πάροδο 35 ετών, 2 κόμματα και 3 οικογένειες..), μετεξελίχθηκαν σε ψευτοδιλήμματα του τύπου, “θέλετε να σωθείτε, ή να πεθάνετε?” Ενώ το πρόβλημα είναι τύπου: “έτσι όπως τα καταφέραμε με τις ρεμούλες μας κ τις κομπίνες μας θέλετε να σας γαμήσουμε με, ή δίχως, Μπαζελίνο?”
Α, κ να ξεκαθαρίσουμε κάτι, οι “απαραίτητες” δομικές μεταρρυθμίσεις, για να σωθεί η χώρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το ξεπούλημα, αλλά η αλλαγή νοοτροπίας που θέλει τον Ελληνα να προτιμά το βόλεμα κ την σώρευση κέρδους, απο την υποχρέωση του προς την κοινωνία, τους νόμους κ το κράτος. Το modus vivendi του Έλληνα καταδεικνύει εναν απατεωνάκο που δεν ακυρώνει το εισητήριο, δεχεται να δουλέψει μαύρη εργασία, δεν δηλώνει, ό,τι μπορεί να μην δηλώσει κ.λ.π. Κ τις περισσότερες φορές εμείς οι ίδιοι δικαιολογούμαστε, απο την πραγμάτικότητα των άλλων χωρών συγκρινόμενων με την δική μας. Γιατι άλλες χώρες μετέτρεψαν τις εισφορές αυτές σε αγαθά και αναδιάνειμαν προς όφελος των μικρότερων εισοδηματικά στρωμάτων το κεφάλαιο. Με άλλα λόγια ο Γερμανός φορολογείται, αλλά τα δημόσια σχολεία – νοσοκομεια κ προνοιακές υπηρεσίες του ΓΑΜΟΥΝΕ, ενώ αντίστοιχα ο Έλληνας κ καλείται να πληρώσει (τόσα χρόνια μιλάμε, όχι τώρα με την κρίση) κ τα σχολεία του χρείαζονται την παραπαιδεία για να είναι αποδοτικά, τα νοσοκομεία χρειάζονται το φακελάκι για να τον κρατήσουν στην ζωή,δηλαδή ΤΟΝ ΓΑΜΟΥΝΕ. Μέσα σε όλα αυτά όμως κ με την συνεχιζόμενη λάσπη των νεο – φιλελεύθερων για το κακό κ σπάταλο Δημόσιο, ο Έλληνας βρίσκεται προ εκποιήσεως της περιουσίας κ των όποιων κατακτήσεων του στο πλαίσιο μια τραβεστι αστικοδημοκρατίας (μην αρχίσω τωρα με την ιστορία της φαύλης οικειοποίησης ταξικής ταυτότητας μεγάλου μέρους του κοινωνικού μας μορφώματος) κ πολλές φορές φαίνεται να επιθυμεί αυτή την εκποιήση, προκειμένου να αποφύγει τα βάρη που οι υπηρεσίες αυτές συνεπάγονται, αντί να επιθυμεί την ποιοτικοποιήση των υπηρεσιών που δύναται να προσφέρει ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Αντί να απαιτεί κατάργηση της οριζόντιας φορολογίας (δεν γίνεται ο Λάτσης κ εγώ να επιβαρυνόμαστε το ίδιο όταν αγοράζουμε τσιγάρα κ βάζουμε βενζίνη!!!!!!) κ να επιβάλλει την κάθετη, απο πάνω προς τα κάτω, φορολόγηση των εισοδημάτων για να τονωθεί ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του όπλου που είναι η φορολογία, φαίνεται να πείθεται περισσότερο απο την περιστολή δαπανών στα νοσοκμεία κ σχολεία, τις ιδιωτικοποιήσεις παρόχων κοινωνικών αγαθών (π.χ. Ενέργεια: ΔΕΗ Αληθεύει οτι σε πρόταση για εκποίηση όλου του δικτύου της ΔΕΗ, αυτό κοστολογήθηκε λίγότερο απ' όσο κοστίζει ο νέος υποσταθμός της ΔΕΗ στην Β. Ελλάδα;) κ απολύσεων στο Δημόσιο (π.χ. Μεταφορές: ΟΣΕ που αλύχτησε ο Μάνος οτι δουλέυουν υπεράριθμοι..Ναι ο Μάνος είναι αυτός που πρότεινε να βγουν τα τανκ, μετά την δολοφονία Γρηγορόπουλου, προκειμένου να δουλέψουν οι επιχειρήσεις), με εκδικητικές, μάλιστα, προθέσεις (του τύπου αφού δεν μπήκα στο Δημόσιο τί το θέλω το Δημόσιο;). Τί γίνεται; Αυτή είναι συμπεριφορά μεγαλοαστών κ κεφαλαιούχων κ όχι λαού που υποφέρει....
Τέλος (?), για να συνδέσω την τοποθέτηση με τις τριλογίες να υπενθυμίσω οτι η καλύτερη συνέχεια τριλογίας ονομάστηκε “Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται” κ καταλάβατε καλά οτι ένα θετικό μήνυμα πρέπει να παραδοθεί και στον αποδέκτη για να ολοκληρωθεί η αποστολή του...Αλλιώς, ο Darth Vader καθοδηγούμενος απο τον Lord Sidious θα καταψύξει τον Solo και θα κόψει το χέρι του νεαρού Skywalker, δηλαδή ο Σαμαροβενιζέλος, καθοδηγούμενος απο τον Μητσοτάκη, θα περιθωριοποιήσει τουλάχιστον για καμμιά 20ετία ακόμη, την Αριστερά στο 5% των απέθαντων του ΚΚΕ (αλήθεια κ αυτοί δεν πεθαίνουν ποτέ?) και θα σακατέψει τις όποιες δυναμικές της λαϊκής αντίδρασης στο να ανατρέψει το μέλλον που του έχουν χαρίσει οι μεγαλοτραπεζίτες και οι δια, και εξ αυτών, εκπορευόμενοι, πολιτικοί μας προϊστάμενοι.Πάντως για να λέμε τα σύκα – σύκα κ τον gay – ομοφυλόφιλο, αυτή την χώρα αξίζει να την θάψουν αυτοί που την έφεραν ως εδώ...κ μετά να υποστούν τις ευθύνες.....Αλήθεια έχουμε τόσα ελικόπτερα στην βάση του Μαραθώνα;;
Επομένως κ για να μην μακρηγορώ (παύση για να αντιληφθούμε την μπαρούφα που γράφηκε....):
Τα διακυβεύματα της 17ης Ιουνίου:
1) Όπως ανέφερα κ στην προηγούμενη τοποθέτηση μου, αν οι 2 καρεκλοκένταυροι της εξουσίας του παρελθόντος (?) διπόλου, με λιγότερη αποχή (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!), λάβουν 40% κ πάνω, δεν ασχολούμαι ξανά με την κοινοβουλευτική δημοκρατία και την ορθότητα των αποφάσεων του ελληνικού λαού ιδιαίτερα όταν ασχολέιται με την διαδικασία εκλογής πολιτικών προϊσταμένων.
2) Η προοπτική μιας κυβέρνησης αμιγούς αριστερής ταυτότητας στην μετεμφυλιακή Ελλάδα....παίζεται 1,000,000,000:1 στον ΟΠΑΠ της Βενεζουέλας.....
3) Σε αυτές τις εκλογές μάλλον θα καταδειχθεί με ξεκάθαρο τρόπο (αν η τρομοκρατία της τηλεόρασης δεν αποδόσει) αν η όποια λαική βούληση καταφέρει να επιβληθεί στις συμφωνίες των τραπεζιτών κ των υπηρετών των συμφερόντων τους
4) NO MORE ANTISOCIAL BUT ALLWAYS ANTIFASCIST
Υ.Γ. Αντε αρχίσαμε τα υστερόγραφα, να κάνω κ μια ερώτηση; Πόσοι πιστεύουν οτι η πτώση της χώρας είναι ελέγξιμα προδιαγραφόμενη κ πόσοι πιστεύουν οτι είναι προδιαγεγραμμένη?;?
http://www.dailymotion.com/v…/xqdvex_catastroika_shortfilms…
http://www.youtube.com/watch?v=e4-zskV9k7U&feature=plcp

Δεν υπάρχουν σχόλια: