Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Manolo Jimenez: Completing the trilogy


Δεν θα γράφαμε αυτό το παραλήρημα αν σαν ομάδα δεν χρειαζόμαστε ανέκαθεν ένα πρόσωπο αναφοράς. Στην μεγάλη ΑΕΚ του 70 είχαμε το τρίγωνο Λουκάς – Φραντροκ – Θεωμάς, στο 90 είχαμε Βατραχάκο και Τίγρη, μετά είχαμε τον Ντέμη, τον Σάντος… Πάντοτε όμως είχαμε μια εξάρτηση στην προσωπολατρία· που όμως δεν συμβαίνει αυτό? Η United είχε τον Φέργκιουσον, η Barca τον Μέσσι και τον Γκουαρντιόλα, η Μπάγερν τον Καν· μόνη ίσως εξαίρεση να αποτελεί η Ρεάλ που ήταν υπεράνω προσώπων γιατί…. είχε πάντοτε πολλά να διαλέξει· γι αυτό και η αποκαθήλωση ιερών τεράτων σαν τον Ραούλ, ή τον Κασίγιας να τους ήταν και σχετικά εύκολη. Τα τελευταία 11 χρόνια με όλους τους «ήρωες» μας «σκοτωμένους» από προδοσίες, διοικητική αστάθεια, ή από την Δέσποινα Βανδή, αν θέλετε, ΜΟΝΟ ΈΝΑ τέτοιο πρόσωπο μου έρχεται στο μυαλό…. Και δεν βρυχάται στις ζούγκλες της Ινδίας!!! Αυτό το πρόσωπο είναι αυτά τα 11 χρόνια κοντά στην ομάδα με διαλείμματα για τα οποία, άλλοτε ευθύνονταν οι ανύπαρκτοι που την διοικούσαν κάποτε (δες Αδαμίδης) και άλλοτε οι καβούριες που την κυβερνούν τώρα (τιμή & δόξα στους καβούριες! Είπαμε, μη μας βρουν τσιμεντωμένους στο Φάληρο)!!Πάντοτε όμως μέχρι σήμερα με επιτυχίες, μεταξύ των οποίων και ο πρώτος πρωταθληματικός τίτλος της ΑΕΚ μετά από 25 χρόνια, που ταυτόχρονα βάζει το πρόσωπο αυτό στο πάνθεον της ΑΕΚ και απαντά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ διαφορετικά στην ερώτηση: «ποιος είναι ο τελευταίος προπονητής που κέρδισε πρωτάθλημα με την ΑΕΚ?» Όχι δεν είναι ο βατραχάκος, είναι ο ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ!!!

Κάθε καλό franchise που σέβεται τον εαυτό του, δύναται να «ταράξει τα νερά» του box office, τουλάχιστον 3 φορές για να έχει σαν σειρά, οιοδήποτε κύρος. Τι και αν τα τρίτα μέρη είναι συνήθως όχι τα μακρύτερα, αλλά τα πλέον αδύνατα της τριλογίας (με εξαίρεση τα LOTR, κανένα άλλο 3ο δεν έχει γνωρίσει αποθέωση κοινού & κριτικών δες Return of the JediJaws IIIRockyRambo ptIII κ.α.)?
Ο Μανόλο με τον Τίγρη που έχει μπλέξει δεν μπορεί να κερδίσει την θέση του προπονητή που ξεπέρασε τον βατραχάκο δις, με μόλις μισή κ μια σεζόν, ΤΗΝ ΦΟΡΑ! Του προπονητή που έδωσε τον τελευταίο τίτλο της ΑΕΚ πριν την πτώση (με ομάδα απλήρωτη και στημένη δες ΟΣΦΠ – ΑΕΚ 6-0)· του προπονητή που έδωσε τον πρώτο πρωταθληματικό τίτλο νέας & παλαιάς ΑΕΚ μετά από 25 χρόνια· του Μανόλο, που αποκαθήλωσε τον βατραχάκο και τις 2 φορές που ήρθε, με χαρακτηριστική άνεση και σίγουρα δίχως την διοικητική ευλογία / προστασία / προετοιμασία, που ο ακατανόμαστος διέθετε με οιονδήποτε στον προεδρικό θώκο της ΑΕΚ. Και όχι μόνο αυτόν, αλλά κυρίως τον δυνάστη του ελληνικού ποδοσφαίρου την τελευταία 25ετία με 2 νίκες ΜΕΣΑ – ΟΞΩ! Εμείς αποκαθηλώσαμε τον Ολυμπιακό και δώσαμε την ευκαιρία, με την ανυπαρξία επιθυμίας για επένδυση, στον ΠΑΟΚ να ολοκληρώσει την δουλειά, καθώς ΑΥΤΗ η σεζόν θα είναι η 1η μετά από 25 χρόνια, που ο δυνάστης θα μένει εκτός πρωταθλήματος για 2η συνεχόμενη φορά!!!!!Αυτά τα λέω για κάποιους δικούς μας που η γκρίνια των γαύρων του βορρά τους χάλασε τόσο πολύ που να θέλουν ξανά τα ερυθρόλευκα, παρά τα ασπρόμαυρα. Επειδή όμως δεν ΞΕΧΝΟΥΜΕ ότι η λαίλαπα Κόκκαλη και η ανυπαρξία σοβαρού διοικητικού παράγοντα (και λόγω Κόκκαλη) μας έστειλαν εκεί που μας έστειλαν και δεδομένου ότι ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ διαλύσαμε την περσινή πρωταθλήτρια, δεν πρέπει να επιζητούμε την επιτυχία του δυνάστη έναντι της νεόπλουτης και κρατικοδίαιτης ομάδας της Θεσσαλονίκης (από εποχής Γούμενου οι τοποθετήσεις διοικητικών παραγόντων στον ΠΑΟΚ με τάχα μου επιφάνεια, δλδ κρατικές επιχορηγήσεις, ήσαν πολιτικές, εξασφαλίζοντας ησυχία στη συμπρωτεύουσα, πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό και οικονομικό απυρόβλητο στον ΠΑΟΚ).
Γι αυτό και χρειάζεται και ΙΙΙ ίσως και IV για να γίνει αποδεκτό σε κάποιον που, καλώς ή κακώς, διαχειρίζεται τις τύχες της ομάδας μας, ότι ομάδα που κουμπώνει και κερδίζει, δεν αλλάζει· και αν αλλάξει, τότε είτε αλλάζει για κάτι καλύτερο (αν κ εχθρός του καλού, μόνο το καλύτερο μπορεί να είναι), είτε αλλάζει γιατί κάποιοι είναι ανίκανοι ή απλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να υποστηρίξουν το «καλό», ιδιαίτερα όταν αυτό πρέπει κάποια στιγμή και να «πλερωθεί», ίσως και λίγο παραπάνω από την επιθυμία των χρηματοδοτών της ομάδας. Και όλα αυτά παρά τα 25 μμύρια που έδωσε αυτός ο τίτλος, ακόμη και αν αυτά τα λεφτά αποκτήθηκαν με δοκιμασία άλλου στο τιμόνι της ομάδας. Ενός άλλου που επιμένω, με τον Μανόλο λόγω «οικογενειακών προβλημάτων» να πηγαίνει ακόμη μακρύτερα από ότι ήταν η Αθήνα από την Ισπανία και άρα να απομένει εκτός συνέχειας, ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ value for money επιλογή. Και όταν μιλάμε για valuemoney & τίγρη στην ίδια πρόταση πρέπει αφενός να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και αφετέρου γνώστες, πως η παραπάνω εξίσωση μπορεί να λειτουργήσει μόνο υπό τους όρους του τίγρεως, ακόμη και αν το value είναι αυταπόδεικτο στα γήπεδα και επομένως, σε εξαναγκάζει να σπρώξεις το money. Επομένως, τι έγινε με την πρωταθλήτρια του 2017-2018? Πολύ απλά έχασε 8 μήνες, βγαίνοντας πρακτικά εκτός τροχιάς για οιονδήποτε (πλην Κυπέλλου) στόχο στην τρέχουσα περίοδο, αντί να κοντράρει, ως 2ο φαβορί (ως πρωταθλήτρια) το νούμερο 1 φαβορί, ως όφειλε, στην ιστορία του, ένα πραγματικά μεγάλο κλαμπ, που έχει πλέον επιστρέψει για τα καλά?
Και γιατί τους έχασε; Μήπως για να γίνει ομαδάρα, καλύτερη, ή ίση με την περσινή, όπως ήθελαν τα φερέφωνα να μας πείσουν από την αρχή της σεζόν? Όπως είπε κ ο Μανόλο τρολ-άροντας στην 3η φορά πρώτη του συνέντευξη τύπου, αποδεικνύοντας τι σημαίνει στο μυαλό του καλύτερη ομάδα από την περσινή: «Θα προσπαθήσουμε να έχουμε και τον Πόνσε και τον Αραούχο από του χρόνου» Κάτσε ρε Μανόλο, τον τίγρη τον ρώτησες που για να γίνει αυτό το deal πρέπει να δαπανήσει περί τα 15 εκατομμύρια ντούκου σε μια σεζόν που θα έχει βγει στην καλύτερη…2ος? Όμως πέραν του αστείου, ποιος θα διαφωνούσε ότι τον Ιούλιο του 2018, αν η ομάδα είχε κρατήσει Λάζαρο, Αραούχο, Γιόχανσον / Κονέ και είχε πάρει ΚΑΙ αυτούς τους 3 δανεικούς που πήρε, συν τον Οικονόμου (για αντί – Βράνιες δύσκολο, αλλά…) τι νούμερο φαβορί θα ήταν για τον φετινό τίτλο? Όσο και αν έσκουζε ο Λουτσέσκου για ναζί, πάλι 2ος θα ήταν….. Με και δίχως Μανόλο.
Τώρα πλέον μοιάζει με αναγκαιότητα η Τρίτη φορά Αριστερά (που οσονούπω έρχεται και στα πολιτικά)· αλλά και τώρα με παραιτήσεις, με αυτό – καλέσματα, υπήρξε διαρροή εκ μέρους της ΠΑΕ ότι είναι 2 οι λύσεις: η γνωστή και κάποιος Κρίστιανσεν (για να επιβεβαιωθεί κ η καψούρα Λύμπε για την Γερμανο-αυστριακή σχολή: λέγε με Κάναντι). Ήταν τέτοια η αντίδραση του κόσμου ώστε αποφεύχθηκε το παράδειγμα μαθητευόμενων μάγων τύπου Μοράις. Γιατί στο νούμερο 2 ήταν τέτοια η άρνηση των διοικούντων (συν βατραχάκου) να φέρουν πίσω κάτι από το παρελθόν που να μη το λένε Ντούσαν στο όνομα και Μπάεβιτς στο επώνυμο, που προτιμήθηκε ο μαθητευόμενος μάγος αντί του πραγματικού… μάγου!
Επιχειρήθηκε λοιπόν κάτι τέτοιο και λίγο πριν το ΙΙΙ, αλλά τα αντανακλαστικά των ΜΚΔ έδειξαν ότι οδεύουμε ολοταχώς στην πρώτη μεγάλη ήττα του τίγρεως· δηλαδή στην υπαναχώρηση του να ξανά – εντάξει τον πιο επιτυχημένο προπονητή της ΑΕΚ τα τελευταία 11 χρόνια στην ομάδα, παρά το γεγονός ότι τα «οικογενειακά προβλήματα» προφανώς παραμένουν, όπως και οι απαιτήσεις. Πίσω όμως έχει η αχλάδα, αλλά και οι τιγρείς, την ουρά… Γιατί ναι μεν αναγκάστηκε να τον επαναπροσλάβει, σαφώς όμως όχι με τις απαιτήσεις που λογικά ο Μανόλο θα είχε στις αρχές του καλοκαιριού του 2018. Επιπλέον για μια ακόμη φορά τον βάζει να αποδείξει την αξία του· έτσι, από εδώ και στο εξής για τον τίγρη μόνο win-win είναι η κατάσταση. Αν ο Μανόλο πετύχει δεν θα του ζητήσει αναπροσαρμογή για του χρόνου (και άρα δεν θα ξαναεμφανιστούν τα γνωστά «οικογενειακά προβλήματα») και θα τον έχει για έναν ακόμη χρόνο με την κρυφή του ελπίδα να ΜΗΝ το ξανακάνει, ποντάροντας στην γνωστή ανυπομονησία και κοντή μνήμη που έχει η μάζα που αγαπά μόνο τις νίκες και όχι την ομάδα του. Αν δεν πετύχει, θα γυρίσει στον κόσμο που υποστήριξε την επαναπρόσληψη και θα πει: «τι θέλετε άλλο να κάνω?», διαγράφοντας με το σφουγγάρι αυτής της πρόσληψης, τα εγκληματικά λάθη του καλοκαιριού, που αποσάθρωσαν αυτό που πριν 2 μήνες ήταν πρωταθληματική ομάδα μετά από 25 χρόνια. Αν, παρ’ ελπίδα τίγρεως, διαψεύσει προβλέψεις (ξαναζεσταμένο φαί) & εμπόδια (-8 από την 2η θέση) και στο τέλος του 1 ½ χρόνου είναι ξανά πρωταθλητής…. έχουμε διαπραγματεύσεις και «οικογενειακά προβλήματα» με το τυράκι του νέου γηπέδου να αποτελεί το μόνο θέλγητρο (γιατί από αποκατάσταση, αν το όνομα σου δεν ξεκινά από Ντού και δεν τελειώνει σε –σαν, πολύ απλά δεν συμβαίνει) αφού ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ για να είναι ο προπονητής της ΑΕΚ στο νέο γήπεδο.
Η μεγάλη πλάκα είναι όμως ότι στην Τρίτη του πρεμιέρα ο Μανόλο κατάφερε να κερδίσει την ομάδα που δεν είχε κερδίσει στην περσινή πρωταθληματική χρονιά, με την συνδρομή της διαιτησίας, αλλά και ταυτόχρονα να συντρίψει την όποια επιθυμία της Διοίκησης να πάρει τον Κάναντι κοψοχρονιά (γιατί αλλιώς απλά δεν θα τον έπαιρνε), όπως καλή ώρα συνέβη με Λουτσέσκου στην αρχή της περιόδου 2017 – 2018. Αν ο Μανόλο είχε αποκλειστεί, από Europa, ή δεν είχε βγει 2ος, ο σώφρον τίγρης είχε κλεισμένο το πουλέν του που περίμενε… αλλά μάταια γιατί ο Μανόλο και η ομάδα πετούσαν κ έτσι ο Λουτσέσκου θα έμενε στα αζήτητα αν οι επιστήμονες του ΠΑΟΚ δεν καταλάβαιναν (και πάλι αργά με τον ΠΑΟΚ εκτός Ευρώπης) ότι δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρό και μετά και από την προτροπή του μπαμπά Λουτσέσκου, και τελικά δεν προσελάμβαναν τον υιό, που δυστύχησε να χάσει το πρώτο τίτλο της καριέρας του… από τον άνθρωπο που του στέρησε την έτοιμη δουλειά στην ΑΕΚ… Γι αυτό και το μένος του Ρουμάνου στον Ισπανό μυτόγκα, που και του στέρησε την πρώτη του δουλειά σε μεγάλη ομάδα αλλά και τον πρώτο του τίτλο…. Ξύδι! Και επειδή, όπως είπε ο Όσιμ «η μπάλα είναι πόρνη» και κύκλους κάνει λέω εγώ, να τώρα που παίρνει τον τίτλο άκοπα, ακριβώς επειδή η πρωταθλήτρια εμφανίστηκε σημαντικά κατώτερη των περιστάσεων, έχοντας πρωτίστως αποχωριστεί τον αρχιτέκτονα της επιτυχίας της, μαζί με 5 παίκτες κλειδιά!
Αλλά πάμε και στα εισιτήρια που θα έλεγε κάποιος κριτικός κινηματογράφου, προκειμένου, ανάλογα της εμπορικής ή της καλλιτεχνικής αισθητικής του, να αξιολογήσει ένα κάποιο πόνημα. Γιατί οι 2 ταινίες που προηγήθηκαν είχαν σίγουρα τόσο ψωμί που να «έπαιρνε» και γι άλλο sequel. Ήδη στο πρώτο μέρος της 3ης ταινίας έγιναν όσα σας περιέγραψα παραπάνω (δλδ, η πρώτη νίκη της ΑΕΚ επί του Κάναντι μετά από 3 παιχνίδια και 2 προπονητές, αλλά και το «χάλασμα» της διοίκησης γι αυτόν που ο Λύμπε πρόκρινε ως πουλέν), επομένως έχει ψωμάκι, έχει, σε λίγο, και Καραϊσκάκη!!!


Manolo Jimenez: The First Blood
(Περίοδος 2010 – 2011)
Πρόσληψη 09/10/10. Πρώτο παιχνίδι στο Κλ. Βικελίδης στις 17/10/10 με τον Άρη του Κούπερ, που μόλις είχε κερδίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης σε παιχνίδι εντός για το Europa στις 16/09/10 και θα την ξανακέρδιζε και στο Καλντερόν με 2-3, 13 μέρες αργότερα! Αντικατέστησε τον βατραχάκο με το οποίο είχαν πονέσει τα ματάκια μας κ ακόμη δεν θυμάμαι ποιο ήταν το τελευταίο του παιχνίδι πριν παραιτηθεί επειδή τα κωλόπαιδα της Original κάποτε ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΣΑΝ!!! Κατάληξη: Κυπελλούχος σεζόν (14ο κύπελλο ΑΕΚ κ τελευταίο της μεγάλης ομάδας που δεν είχε πέσει ποτέ) κόντρα στον Ατρόμητο (από τότε σιχτιρίσανε αυτοί). Μην ξεχνάτε ότι ο Δώνης, προπονητής τότε του Ατρόμητου, είχε εκδιωχθεί από την ΑΕΚ μια σεζόν νωρίτερα κακήν – κακώς για να προβάλλει ως ντεμέκ Μεσσίας ο βατραχάκος προσπαθώντας να καθαρίσει την συνείδηση του, αλλά φευ! Και το πρώτο γκολ οφσάιντ(!), αλλά ο Λύμπε δεν υπήρξε ποτέ Ντέμης…. Τρίτος στην διαδικασία των play offs, που ξεκίνησε την διαδικασία ως 4ος. Σύνολο ημερών 361 ημέρες απολογισμός 50 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις ήτοι 35 στο πρωτάθλημα (18ν-5ισ-12ητ), 7 στο Κύπελλο (5ν-1ισ-1ητ) και 8 Ευρωπαϊκά ματς (2ν-2ισ-4ητ) με περίπου 1.5 γκολ ενεργητικό ανά παιχνίδι. Όπως λέει και το sports24: « ο Ισπανός τεχνικός, όταν ήρθε για να αντικαταστήσει τον Μπάγεβιτς, οι στόχοι ήταν συγκεκριμένοι για όποιον έβλεπε μπάλα και ήξερε ποδόσφαιρο. Ούτε πρωτάθλημα μπορούσε να διεκδικήσει η ΑΕΚ (4 βαθμούς στην 5η αγωνιστική), ούτε πρόκριση στην Ευρώπη. Μοναδικός στόχος το Κύπελλο το οποίο το κατέκτησε, την φετινή χρόνια, πρωταρχικός στόχος για την ΑΕΚ ήταν η οικονομική επιβίωση και η πρόκριση στην Ευρώπη. Το κατάφερε και αυτό ο Χιμένεθ, με μια ομάδα αποδυναμωμένη που δεν θυμίζει σε τίποτα ΑΕΚ.»
Φεύγει από την ΑΕΚ στις 5/9/11 και όπως λέει και ο ίδιος ποιητής: «Με μόλις 8 ματς πριν απολυθεί από την Ένωση, ο Χιμένεθ άφησε την δικέφαλο, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (χωρίς να έχει κριθεί τίποτα γιατί θεωρητικά, είναι 3 βαθμούς πίσω από τον δεύτερο), μέσα στο Κύπελλο (δεν έχει ξεκινήσει η διοργάνωση), και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά από 5 αγωνιστικές με 9 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο! Μικρή λεπτομέρεια... η ΑΕΚ πραγματοποιεί την καλύτερη έναρξη στο πρωτάθλημα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.» Η αλήθεια της αποχώρησης είναι ότι ο Μανόλο διέβλεψε αρχικά στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο ότι η ομάδα είναι παραδομένη στην οικονομική της ανυπαρξία, δεν την προστατεύει κανείς και οι παίκτες της είναι με το ένα μάτι στην έξοδο, πριν την πτώση… Και όπως είπε κ ο ίδιος βάζοντας βέβαια πλάτη στα «φαντάσματα» της Διοίκησης: «Αποτελώ μέρος της ιστορίας της ΑΕΚ και αυτό είναι κάτι που θα κουβαλώ πάντα, όπως και όλοι, μέσα μου. Θεωρώ πως είναι ώρα για μια αλλαγή προς όφελος και καλό όλων. Έτσι δεν λέω αντίο, αλλά εις το επανιδείν".»





Manolo Jimenez Part II: The Return
(Περίοδος 2016 – 2017 & 2017 – 2018)
Πρόσληψη σωτηρίας (19/01/2017) από τον Τίγρη που αρνούνταν πεισματικά ως τότε, την πρόσληψη Χιμένεθ, μάλλον με τη δικαιολογία ότι δεν ήθελε κάτι από τα «παλιά» στην ΑΕΚ (προστατεύοντας εκείνον τον άμεσο συνεργάτη του που είχε ξεφτιλιστεί ήδη μια φορά από τον Ανδαλουσιανό μυτόγκα της καρδιάς μας). Όμως η λαίλαπα Μοράις που καίτοι έπαιζε θελκτικότερα δεν μπορούσε να ξορκίσει το κακό ποδόσφαιρο που είχε προετοιμαστεί να παίξει η ομάδα υπό την καθοδήγηση του Τιμούρη (Κ πάλι επιλογή τίγρεως – αυτός δεν ήταν από τα παλιά? Ήταν όμως από τα δικά του παλιά, επομένως…). Πρώτο παιχνίδι μιας φαινομενικά χαμένης χρόνιας (η ΑΕΚ 7η θέση στο πρωτάθλημα με ένα γύρο χαμένο) με τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ (22/01/17), με όλους τους Αεκτζήδες να μην ξέρουν αν αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει γκολ στους Αρκάδες (γιατί κάποια στιγμή επί Τιμούρη δεν κάναμε ούτε και τελικές)· αποτέλεσμα 2-0 και ακολουθεί πανικός… Μέσα στο Φλεβάρη φιλοδωρεί 2 ομάδες με 6 γκολ (μια για το κύπελλο και μια για το πρωτάθλημα. Στο κύπελλο φιλοδωρεί με 6 τον Λεβαδειακό του Κομπότη που κάποτε μας έλεγε Αεκάκι από τις πλάτες του Ολυμπιακού χρηματοδότη του) κερδίζει τον Ολυμπιακό (που ήταν ήδη 25 βαθμούς μπροστά και ήδη πρωταθλητής) και τον αποκλείει στα ημιτελικά με νίκη στο Καραϊσκάκη. Απολογισμός τελικό κυπέλλου στο εξωτικό Βολο και νίκη του ΠΑΟΚ με το 2 μέτρα οφσάιντ γκολ του Ενρίκε και 2 θέση στα Play – offs, θέση που οι φίλοι μας οι «γαύροι του βορρά» δικαιολογούν επειδή δήθεν το ΠΟΚ πάντα αυτούς πολέμαγε· μεταξύ μας τώρα, όποιος μακάκας υποστηρίξει κάτι τέτοιο σε Αεκτζή πρέπει πρώτα να θυμάται ότι λόγω Τζοχατζόπουλου και Βενιζέλου δεν είχαν την κατάληξη της ΑΕΚ από την λαίλαπα του ΠΟΚ, δλδ του Ολυμπιακού…η οποία κατέληξε με την ΑΕΚ στην Γ και τον Παναθηναϊκό στα φετινά του χάλια. Οι δε Μπάοκ ξαφνικά είδαν επενδυτή και θυμήθηκαν το ΠΟΚ που αποτελείται από την εξής μια ομάδα, που έχει σήμα τον gay friendly δαφνοστεφανωμένο έφηβο (άντε κ τον Πανιώνιο σαν μαγαζάκι).
Και έρχεται και η μαγεία… Σεζόν 2017 – 2018· ο Λουτσέσκου κατόπιν συνεννοήσεων με τον Τίγρη παραιτείται από Ξάνθη και αναμένει στο τηλέφωνο. Αλλά ποιος γαμεί τον Λουτσέσκου???Όταν η ΑΕΚ με ένα επιβλητικό 3-0 επί της Μπριζ (που και αν έχει κάνει κηδείες σε ελληνικές ομάδες) είναι στους ομίλους, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι στο σπίτι του και σε διαδικασία εξεύρεσης προπονητή? Και έτσι ο ΠΑΟΚ παίρνει τον προπονητή που του αρμόζει (τον προπονητή που στην Ξάνθη θυμίζω ήταν του μισό μηδέν και κλωτσιά στην καρωτίδα· ήταν ο άνθρωπος που είπε ότι τον εγάμησε η διαιτησία σε εκείνο το αλήστου μνήμης 4-1 με τον Αλμεϊδα να σκοράρει τα καλύτερα γκολ του ως χοντρός πρώην ποδοσφαιριστής). Και αρχίζει η σεζόν που όλοι στον ΠΑΟΚ θεωρούν πω είναι δική τους επειδή έτσι· επειδή έχουν λεφτά, επειδή έχουν την ΕΠΟ και την αστυνομία (όχι όσο φέτος δεν λέω) δεν ξέρω· απλά επειδή, Μπαοκ αφού….
Η ΑΕΚ παίζοντας ανά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και με μοναδική εύνοια ένα πέναλτι με τη Λαμία την 5η αγωνιστική. Έ, μην ψαρώνετε· δεν ευνοείται μια ομάδα, όταν ο πρόεδρος της αντιπάλου εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο ζητώντας αρχικά από την ομάδα του να αποχωρήσει από το γήπεδο! Α, κ παρεμπιπτόντως αν δεν ήταν τότε ο Βιεϊρίνια να του λέει «πρόεδρε τι μαλακίες λες» και ήταν π.χ. ο Λάκης, τώρα θα βλέπαμε πόσο κάτω θα ήταν ο Μπάοκ… στην εθνική κατηγορία· γιατί Super League δεν θα έπαιζε, ακόμη και αν αθωώνονταν ο Τσοχατζόπουλος. Κατάληξη: Πρωτάθλημα μετά από 25 χρόνια, φιναλίστ Κυπέλλου, αποχώρηση από το Europa αήττητη σε σύνολο 11 αγώνων στην φάση των 32. Όπως κάθε ταινία έχει και την κοιλία της, είχε και η πρώτη με εκείνη την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό. Στη 2η η κοιλία γίνεται κυριολεκτικά στο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ παιχνίδι της σεζόν και ενώ τα πανηγύρια του πρωταθλήματος δεν είχαν ακόμα κοπάσει ο Μπάοκ κέρδισε για πρώτη φορά καθαρά και δίκαια την ΑΕΚ σε έναν αγώνα που οι πρωταθλητές … δεν εμφανίστηκαν, ίσως γιατί ήδη ο Λάζαρος ήταν ήδη «αλλού» (για 100.000!!!) και ο Χιμένεθ είχε «οικογενειακά προβλήματα» μάλλον γιατί ο Τίγρης δεν μπορούσε να κάψει και άλλο εκλεκτό, όπως έκανε με Λουτσέσκου. Άλλωστε στόχος ήταν τα λεφτά και αυτό φάνηκε· και σε ένα low cost budget ήταν προτιμότερος ο Εβρίτης τεχνικός, από τις λογικές απαιτήσεις ενός πρωταθλητή. Πάντως οι κακές στιγμές της ΑΕΚ ήταν φυσιολογικές καθώς ήταν η ομάδα με 8 περισσότερα και άκρως ανταγωνιστικά παιχνίδια από τον άμεσο διεκδικητή του τίτλου, ενώ όπου δεν έπαιξε καλά, απλά δεν κέρδισε (έχασε κιόλας από Αστέρα και από Ατρόμητο / ΠΑΟΚ΄β δις αν και σε αυτά τα παιχνίδια οι περιστεριώτες είχαν την τύχη της Εθνικής του 2004, με το μέρος τους), σημάδι μιας καθαρής ομάδας και όχι μιας ομάδας – αφύσικου τραίνου, που όποτε δεν μπορεί ο παίκτης της, σκοράρει ο επόπτης ή ο διαιτητής, ή η Αστυνομία…
 Στη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ, σε συνολικά 79 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ο Χιμένεθ κατέγραψε 47 νίκες, 21 ισοπαλίες και 11 ήττες (μ.ο. βαθμών 2,05 και 130-42 τα γκολ)! Στο πρωτάθλημα τελείωσε με 12 τέρματα παθητικό κάτι που αποτελούσε ρεκόρ (προφανώς με τον φετινό ΠΑΟΚ το ρεκόρ θα καταρριφθεί?) για την Super League. Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο





Manolo Jimenez Part III: Oti arhizei oraio teleiwnei me pono


(Περίοδος 2018 - 2019)
Τα γράψαμε παραπάνω για την εντυπωσιακή, ως είθισται, εναρκτήρια σκηνή της νέας ταινίας του franchise. Ας ελπίσουμε μόνο ότι θα ρουμπωθούν και πάλι όλοι που κράζουν τον μυτόγκα κ νοσταλγούν Μπαρμπόσες στο γήπεδο και Πογέτηδες στον πάγκο της ομάδας μας και θα αλλάξω τον τίτλο, ιδιαίτερα αν ξαναδούμε παπάδες και τελικώς τονε δούμε ΚΑΙ στο νέο γήπεδο, σε «Ο Μυτόγκας σας ξαναγάμησε»
Vamos Bien Manolo!

Related Posts

Γιατί είμαι ΑΕΚ Vol 1Vol.2






Δεν υπάρχουν σχόλια: