Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

sponty. : Music Suggestion Of The Day


 Αλλα είχα υπόψη μου όταν σχεδίαζα την 284η μουσική πρόταση αυτού του κόσμου, που μονοδιάστατα ρέπει στη ροκ μουσική..Και όμως δεν κλείσαμε τα μάτια στους Faithless, ούτε σε πιο "ηλεκτρονικές" εκδοχές της μουσικής (είτε αυτή ήταν dark wave, electronica είτε οτιδήποτε). Η αλήθεια λοιπόν ότι με εξαίρεση τους Cypress, δεν είχαμε αφιερώσει μια πρόταση, όπως θα κάνουμε σήμερα.



Βγαίνει θα πεις σαν ανάγκη. Όμως είναι δίκαιο, καθώς δεν υπάρχει παθητικότητα στη μουσική. ακόμη και η ακρόαση είναι ενεργητική, δημιουργεί μνήμες πάνω στις οποίες ανακαλείς και εγείρει συναισθήματα. 

Στον αντίποδα άλλων Mc's που προμοτάρονται συστημικά και παίζουν παντού σαν ένα νέο πρότυπο νεοπλουτισμού με βάση το ελεγχόμενο περιθώριο της σωματεμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ή/και όπλων, που πρέπει να ποτίζει τις μάζες, διατηρώντας τα ίδια σεξιστικά στερεότυπα που βοήθησαν τον καπιταλισμό να ανθίσει και να είναι και να φαίνεται σήμερα κυρίαρχος, υπάρχει μια τεράστια γενιά δημιουργών σύγχρονων ραψωδιών (που έλεγε ο Σαββό - φτου κακά), που απευθύνονται ακριβώς στην ίδια γενιά που κουνά ρυθμικά το κορμί και φλέγεται με τα ίδια οράματα δικαιοσύνης, ή έστω ΔΥκαιοΣΥνι, ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται και να γράφεται το όραμα του τέλους των ανισοτήτων.

Εκεί που κυριαρχούν οι κώλοι (δεν έχουμε πρόβλημα & απολογούμεθα κιόλας όσο υπήρξαμε δες RNGirls), η εκμετάλλευση του γυναικείου σώματος, η κατοχύρωση του macho ανδρισμού και ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ η no politica αισθητική μιας dance άποψης και στίχων που απευθύνονται τουλάχιστον σε αγράμματους, που κάποιοι Έλληνες τσομπαναραίοι βάπτισαν σαν RnB με ελληνικό στίχο που ονομάζεται TRAP (ουαου που έλεγε και ο Ντάισεμπλουμ)

Και στην αναζήτηση άκουσα το Manga και κόλλησα!!!! Τα υπόλοιπα μπορεί να τα πει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, με τον οποίο ταυτίζομαι απόλυτα και παρ' ότι καθόλου οπαδός της σκηνής, και παρότι too old to rock n roll (yet alone thrash), ταυτίζομαι ΑΠΟΛΥΤΑ με τον γράφοντα που "φτύνει" τις ρίμες του με συγκλονιστικό για μένα τρόπο...Και η μουσική επένδυση δεν είναι καθόλου αδιάφορη να πω...

Ε, ο Rick Rubin κάποτε είπε έχεις 10, έχεις άλμπουμ, αγαπητέ sponty. ελπίζω να δεχτείς το aυθαίρετο assembling μου σε έναν δίσκο που θα μπορούσε να ονομάζεται: SOCIAL WORKING Mc 

Note: καθώς ο καλλιτέχνης της ρίμας αναφέρει κάπου οτι είμαστε συνάδελφοι (έστω τρολλάροντας), θα θέλαμε κι άλλους συναδέλφους στο πεδίο, να φτύνoυν, να εμπνέουν, να καθοδηγούν, να ανακουφίζουν και την ίδια στιγμή, να ακούγονται φρέσκοι, στα αυτιά που είναι και βιολογικώς τέτοια και κατακλύζονται από ανίδεους που καπηλεύονται την Τέχνη σας...αυτή της κοινωνικής καταγγελίας που δυστυχώς η ροκ έχει γίνει χρόνια τώρα απόμακρη και mainstream. Ή της καταγραφής της πραγματικότητας της μάζας, εντός καπιταλιστικού συστήματος.. Επομένως και κοινωνιολογικώς αναγκαίο. Και βεβαίως μια τέτοια κοινωνική εργασία θέλουμε για να μην επιμένουμε πως καμιά δουλειά δεν είν ντροπή εκτός αν είσαι μπάτσος, πόρνη και κοινωνικός λειτουργός (με την πόρνη να βαραίνει αποκλειστικά εμάς το βάρος της ντροπής)

Όμως δεν πρέπει να κουράζω άλλο, ιδού ένα Long playing για έναν τύπο, που λάτρεψα ακούγοντας (Μπορείτε να ακούσετε επιπλέον υλικό στο Link Bandcamp)..Εξου και η πρόταση. Ελπίζω να απολαύσετε, να οργιστείτε, να συστρατευθείτε. Please Follow, Like and subsribe to a DIY Greek MC by the name of


sponty.

Or hear it through Spotify


LINK1, LINK2, LINK3

Related Post

see above & 

TBA


Μεγαλώσαμε, καιρός να την πατήσουμε.. Μαλακίες, σιγά μην γονατίσουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια: