Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Το θέμα είναι.....




Με αφορμή το video της Action Aid που αυτοπροσδιορίζεται ως κοινωνικό πείραμα και τελικά αποδεικνύει ότι δεν είμαστε όσο ξενόφοβοι μοιάζουμε, πρέπει και εγώ με την σειρά μου να θέσω και εγώ εν ανφιβόλω το εύκολο αποτέλεσμα του… πειράματος. Να θέσω δηλαδή και εγώ μια αιτίαση, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «πειραματική», με την έννοια του ότι γνωρίζω το αποτέλεσμα της απορίας που εκφράζεται, εκ των προτέρων, δίχως αντικειμενικότητα και εργαστηριακό έλεγχο, την μάταιη δηλαδή, προσπάθεια, να μετριαστούν οι επιπτώσεις των αμέτρητων δεδομένων και μεταβλητών που έχει μια διάδραση που άπτεται, είναι βγαλμένη δηλαδή, από την κανονική ζωή.

Ρε παιδιά, μου φαίνεται, ή μας κοροϊδεύουν? Εκεί στην Αθήνα ίσως να είναι πιο ανοικτόμυαλοι, μάλλον γιατί είναι περισσότεροι και η τυρίλα, όσο και να το κάνουμε … σπάει…

Παντού αλλού ισχύει το πανυγηράκι των media. Με λίγα λόγια αν πεθάνει κανένας άνθρωπος, θυμόμαστε τους μετανάστες, τους φασίστες, τους «άντρες» και τους τρομοκράτες, ευαισθητοποιούμαστε εμπρός της κάμερας και δίνουμε, με απίστευτό κιτρινισμό, μια Disney εκδοχή της κοινωνικής πραγματικότητας που ο καθένας βιώνει. Προσέχουμε τι λέμε, αναπνέουμε με δυσκολία και μόλις τα φώτα σβήσουν σχολιάζουμε με άνεση «ήταν καλό, ή να το ξαναπάω»?
Έγραψε κυρα Σούλα μην ανησυχείς και τώρα βγάλε το άχτι σου για τον πακιστανό που σε ενοχλεί αισθητικά, βρε αδερφέ μου, ή για τον τεμπέλη που ψόφησε εκεί που πετάς τα σκουπίδια σου.
Σπυρός Δερβενιώτης
Το
video ήταν υπερ-polltitcally correct, έβγαζε μια έξωθεν καλή και αισιόδοξη μαρτυρία, σε σχέση με τους ρατσίστες και την δυναμική του ρεύματος τους και της ανοησίας, από την οποία εκπορεύεται και ακολουθεί….
Δεν παύει όμως να είναι θετικό το μήνυμα, οι πολλοί να βάζουν χέρι σε έναν αγενή άγνωστο που φέρεται με βάρβαρο τρόπο σε έναν, άλλου χρώματος, συνάνθρωπο του. Όμως επειδή πρόκειται περί πειράματος και επειδή αναφερθήκαμε και παραπάνω στις μυριάδες μεταβλητές που μόνο εντός εργαστηρίου μπορούν να προβλεφθούν και να ελεγχθουν. Και όμως. Δεδομένου όμως ότι πρόκειται για πείραμα αλληλεπίδρασης, πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι υπεύθυνοι προσπάθησαν πολύ για να το στήσουν έτσι που να κεντρίζει το φιλότιμο ενός ανθρώπου και όχι το όποιο ρατσιστικό στερεότυπο δύναται να έχει.
Και αν ο αλλόχρωμος απαντούσε? Όχι με κακομοίρικο τόνο, αλλά με την θρασύτητα του Έλληνα οδηγού, που παραβιάζει το Stop, πάει να σε σκοτώσει και όταν τολμήσεις να τον κοιτάξεις, να σου ρίχνει και δυο γαμόσταυρα αντί για συγγνώμη. Με αυτό το θράσος αν μίλαγε ο αλλόχρωμος, που εδώ που τα λέμε θα ήταν και δικαιολογημένο, κατόπιν τέτοιας απρόκλητης και αναίτιας επίθεσης, ποια θα ήταν η αντίδραση του ανεκτικού στην διαφορετικότητα έλληνα?
Πάνος Ζάχαρης
Εντάξει, σαν λαός, δεν έχουμε παραδεχθεί ποτέ με ευκολία τίποτα… όμως το να αντιμάχεσαι την λογική δεν πρέπει να είναι ίδιον σωφροσύνης, μάλλον είναι στρουθοκαμηλισμός με ανοησία περισσή. Καιρός είναι να αναγνωρίσουμε το 7% που έγινε 13% και ψήφισε Χ.Α., ως ρατσιστικό και φασιστικό (δεν ισχύει ότι «τα παιδιά δεν ήξεραν». Και μπαμπουίνοι να ήταν, θα το είχαν μάθει by now, πόσο μάλλον Έλληνες… μπαμπουίνοι), καιρός να διακρίνουμε τους πανυγηράκηδες, με τα κροκοδείλια δάκρυα ψευτο ευαισθητοποίησης, από τους ανθρώπους που έμαθαν να είναι ελευθεριακοί με ανοχή και κατανόηση για τον διπλανό τους, ό, τι χρώμα και αν έχει, σε ό,τι θρησκεία και να πιστεύει, ό, τι γεννητικό όργανο και αν προτιμά να χαϊδεύει κ.λ.π. Αυτούς δεν θα τους δεις να τοποθετούνται on camera,  δεν μιλούν πολύ, κρατούνε πισινή, ακριβώς γιατί γνωρίζουν ότι οι άλλοι είναι περισσότεροι και ότι πρέπει να δοθεί αγώνας για να σταματήσουν να αυξάνονται τα νούμερα και το πλήθος τους. Αγώνας που δεν περνά από τις τηλεοράσεις, τις διαφημίσεις και τις χρηματοδοτούμενες καμπάνιες Μ.Κ.Ο.

Για όλους τους υπόλοιπους, των οποίων η πράξη δεν είναι αρκετή για να τους εντάξει δίχως αμφιβολία, σε μια τοποθέτηση ξεκάθαρη και όχι διφορούμενη καλό είναι να εύχονται, μπροστά στο ανάλογο «πείραμα», να δράσουν και εκείνοι ανάλογα, όχι να σιωπήσουν και πολύ περισσότερο, όχι να χειροκροτήσουν ρατσιστικές – φασιστικές πρακτικές.
Και αν κάποιος πει εντάξει ρε Kokdi πολύ απαισιόδοξος το χεις δει και μηδενίζεις τις μάζες, μπορώ απλά να του πως ότι έχω έρθει πάμπολλες φορές σε σύγκρουση με ανθρώπους που έχουν πάει να θάψουν ανθρώπους άλλου χρώματος, μόνο και μόνο επειδή είναι αλλεργικοί στη σοκολάτα, για να μην πω το αυτονόητο. Kαι αυτό απέναντι σε παιδιά, όχι σε κάποιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας, που στο κάτω – κάτω, «σου τρώει την δουλειά», την οποία ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΤΕ, όχι γιατί δεν μπορείς, αλλά γιατί εσένα δεν σε σπουδάσανε για….. τέτοια. Τώρα βέβαια πολλά έχουν αλλάξει στην χώρα του Ξένιου Δία από το 1995. Τότε κατεβαίνανε με τα μηχανάκια από τη Θέρισσο στην Αστόρια να ανοίξουν κανά κεφάλι αλβανού. Τώρα δεν τα κάνουν αυτά…. ευαισθητοποιήθηκαν…. ήρθαν οι πακιστανοί, αυτούς τους δέρνεις τόσο εύκολα που σχεδόν σου σκοτώνει την απόλαυση να χτυπάς ανυπεράσπιστους. Μήπως κατά μια έννοια η πλημμυρίδα πακιστανών ήταν κάποιο σχέδιο των Αρχ…ών προκειμένου να αμβλυνθεί η βία βρε παιδί μου?
Πέτρος Ζερβός
Είχαν αρχίσει και ξωμένανε από αλυσίδες τα παιδιά……. Βέβαια καμιά φορά υπάρχει και εκεί κίνδυνος… μπορεί «τα καλά παιδιά που δεν ξέρουν» να μπερδέψουν τους πακιστανούς με κανα αφγανό και αυτοί και δεν είναι καλά παιδιά και ξέρουν…. από βέσπα και από ντου
Υ.Γ. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τελειώνουμε και με την απόδοση της λέξης έγχρωμος στους αλλόχρωμους από το λευκό. Μόνο οι λευκοί χρωματίζονται ανά τις εποχές άρα μόνο αυτοί μπορούν να χαρακτηρίζονται ως έγχρωμοι. Ο αφρικάνος δεν μαυρίζει περισσότερο το καλοκαίρι και ο ασιάτης δεν κιτρινίζει περισσότερο κάθε ηλιοβασίλεμα….

Υ.Γ.2 η χώρα που είχε στρατιές μεταναστών, η χώρα, της οποίας οι κάτοικοι σε αργκό Δυτικοευρωπαϊκής μεγάλης χώρας σημαίνει «ο απατεώνας» (όσοι δεν πιστεύετε look it up le grek), όπως αντίστοιχα εδώ βούλγαρος είναι ο Παοκτσης και χανούμης – τούρκος ο Αεκτζής,
η χώρα που μιλά για ξένιους Δίες σαν trademark προοδευτικότητας και μετά ονόμασε το πρόγραμμα σκούπα του Δημοσίας Τάξεως (τόσο ξένιος ο Δίας), η χώρα που έκανε μεγάλους τον Καζαντζίδη, τον Άκη Πάνου και κομμάτια σαν το σταθμό του μονάχου, σαν την κακούργα ξενιτιά…. αυτή η χώρα είναι έτοιμη να στηρίξει στην πρώτη στραβή τους νοσταλγούς των κρεματορίων και των ναζιστικών χαιρετισμών…
Μετά το πρώτη φορά αριστερά, στο πρώτη φορά φασισταριά δεν θα το αντέξω!!!
Από αυτή την χώρα, με αυτές τις ιστορίες, είναι απορίας άξιον πως βγήκανε τόσοι πολλοί ΦΑΣΙΣΤΕΣ??? τί τους θέλουμε όλους αυτούς τους ΣΩΛΗΝΕΣ????????????
 



Υ.Γ. Μάλλον τα γράφει καυστικότερα.. Άκου Φασιστάκο.....

Υ.Γ. 2 Και κάτι για την επικαιρότητα (παγκόσμια ημέρα του ύπνου... κ αυτή απο τις αγαπημένες μου αν το καλοσκεφτώ....). Κάτι με τις ανησυχίες του οποίου συμφωνώ και είναι εξολοκλήρου δανεισμένο απο το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
"Ξένιος Ζεύς"

Δεν υπάρχουν σχόλια: