Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Retro Anime Database: Candy - Candy Season 1




Η 1η σειρά κινουμένων σχεδίων που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν η πιο επιτυχημένη σαπουνόπερα στις ηλικίες 6 – 12, ίσως και παραπάνω. Εάν ήσουν αγόρι σίγουρα η στιγμή προβολής, ή επαναπροβολής των περιπετειών της ηρωίδας με τα ξανθά μαλλιά και τα μεγάλα μάτια ήταν φρικτή. Δεν παύει όμως να είναι κομμάτι της πολιτισμικής ιστορίας, της πετυχημένης διείσδυσης δηλαδή, των anime σειρών σε άλλες φόρμες διήγησης.. Σήμερα προβάλλουμε το πρώτο κομμάτι (επεισόδια 1-65 έτος 1983 - 1984)
Λίγα Λόγια Για το Έργο
«Η σειρά έχει ως κεντρική ηρωίδα της την Κάντυ Γουάιτ Άρντλεϋ ή χαϊδευτικά Κάντυ, μιά όμορφη ξανθιά κοπέλα με φακίδες στη μύτη, που μεγάλωσε σ´ένα ορφανοτροφείο, το σπίτι Πόνυ, κοντά στη λίμνη Μίσιγκαν των Η.Π.Α. στις αρχές του 20ου αιώνα. Η κοπέλα αυτή ήταν αγοροκόριτσο που σκαρφάλωνε σε δέντρα και έκανε πολλές σκανδαλιές, μα όλοι την αγαπούσαν για την καλή της την καρδιά. Βρέθηκε όταν ήταν μωρό σ´ένα καλαθάκι, μαζί με τη φίλη της Άννυ, στην είσοδο του ορφανοτροφείου από την κυρία Πόνυ και την αδελφή Μαρία, μια κρύα νύχτα του χειμώνα. Θα ονομαστεί Κάντυ επειδή δίπλα της θα βρεθεί μια κούκλα που απάνω έχει την λέξη "Candy" γραμμένη με κόκκινο και θα πάρει το επώνυμό της από το χιόνι που την έσωσαν.
Καθ´όλη τη διάρκεια της σειράς το ορφανοτροφείο της κυρίας Πόνυ ή όπως ονομάζεται «Το Σπίτι του Μικρού Αλόγου», αποτελεί πόλο έλξης για την Κάντυ. Χωρίς οικογένεια, το ορφανοτροφείο θεωρείται το πατρικό σπίτι της Κάντυ, και οι αξίες που πήρε από τους ανθρώπους που την μεγάλωσαν είναι σημείο αναφοράς για κάθε απόφαση και πράξη στη μετέπειτα ζωή της. Μετά από κάθε περιπέτεια, η Κάντυ επιστρέφει στο Σπίτι του Μικρού Αλόγου, όπου η παρουσία της κυρίας Πόνυ και της αδελφής Μαρίας, καθώς και οι λόφοι και η φύση που το περιτριγυρίζουν της επιτρέπουν να νιώσει ασφάλεια και να αναθεωρήσει.
Στα 6 της αναγκάζεται να αποχωριστεί την Άννυ, η οποία υιοθετείται από τους Μπράιτον, μια πλούσια οικογένεια. Οι δυο τους αρχίζουν να επικοινωνούν μέσω αλληλογραφίας, μέχρι τη στιγμή που η μητέρα της Άννυ της το απαγορεύει για να μη μαθευτεί ότι είναι υιοθετημένη. Η Κάντυ μετά απ' αυτήν την είδηση τρέχει κλαίγοντας στο λόφο που βρίσκεται πίσω από το σπίτι Πόνυ όπου συναντά ένα αγόρι με σκωτσέζικη ενδυμασία. Το αγόρι της λέει ότι είναι πιο όμορφη όταν γελά και ξαφνικά εξαφανίζεται. Η μόνη απόδειξη ότι δεν ήταν όνειρο είναι ένα μενταγιόν που αφήνει στην Κάντυ. Η Κάντυ θα τον αποκαλεί πρίγκηπα του λόφου και θα τον σκέφτεται για όλη της τη ζωή.» Περισσότερα εδώ
Ψήνεστε? Αν είστε αγοράκια είναι δύσκολο να το παραδεχτείτε...για τα κορισάκια είμαι σίγουρος




Την άλλη εβδομάδα η συνέχεια..

Δεν υπάρχουν σχόλια: