Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Pseudo Athinorama Of The Week (issue #6)



Ήθελα σήμερα να είχα και ένα review να προσφέρω στο φιλοθεάμον κοινό, μα όλη η εβδομάδα πέρασε και μια νέα ταινία δεν είδα (κατάντια!!)

Όμως πιστεύω ότι θα αποζημιώσω κυρίως τους οπαδούς των blockbuster καθώς φέτος, πέραν των αναμενομένων, έχουμε και μερικές επιπλέον προσδοκίες, από αυτές τις ταινίες καθ’ ότι όλες οι παρακάτω ταινίες έχουν να συναγωνιστούν, την εδώ και 32 χρόνια, αναμενόμενη συνέχεια του θρυλικού ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ (το τονίζω δεν πρόκειται για μεταφορά από λογοτεχνία, μα κατάφερε να πράξει το αντίθετο από το σινεμά στη λογοτεχνία των κόμικ, των rpg, των….) έπους που καλείται Ο Πόλεμος Των Άστρων… Και αν το prequel ξένισε πολλούς αν και όχι τους οπαδούς του (καθότι στο πλαίσιο της αρχαίας τραγωδίας, κάποιοι ξέραμε τι βλέπαμε και αναμέναμε συγκεκριμένα πράγματα που κινηματογραφήθηκαν με πομπώδη μεν, ανέμπνευστο τελικά τρόπο, σε σχέση με την αυθεντική τριλογία), εδώ οι ευκαιρίες είναι υπερβολικά πολλές. Η αρχική ιδέα του Λούκας για 9λογία, έχει την ευκαιρία της υπό την σκέπη της Disney και ήδη, η ομάδα παραγωγής, έχει απορρίψει, σχεδόν όλες τις αρχικές ιδέες του δημιουργού της σειράς. Ήδη κάποιοι αντιδρούν στην επιλογή του σκηνοθέτη και γενικού κουμανταδόρου της προσπάθειας, J.J. Abrahams, που να μεν έχει πετυχημένες ταινίες δράσεις στο ενεργητικό του, όμως δεν επιτρέπεται σε αληθινούς οπαδούς των star wars να συμφωνούν με την ανάληψη του γενικού κουμάντου για το πλέον αναμενόμενο επεισόδιο, εδώ και τριάντα χρόνια, από τον άνθρωπο που έκανε επιτυχημένο re-boot στο ανταγωνιστικό star trek… Ίσως και εξαιτίας αυτών ό,τι δούμε τελικά δεν θα μας είναι αρκετό…
Anyway, για να τα πάρουμε από την αρχή, το 2015 δεν είναι μόνο η χρονιά του νέου επεισοδίου του Star Wars, ίσως και εξαιτίας του να είναι Η χρονιά των blockbuster, καθώς ούτε μια, ούτε δύο, αλλά ακόμα 4 υπερ – pop corn παραγωγές θα ντεμπουτάρουν στο 2ο μισό του 2015. Και ας τα πάρουμε χρονολογικά:

   1) Avengers Age Of Ultron (release Date 30/04) Μπορεί ο δημιουργός (Joss Whedon) της καλύτερης ever ταινίας μεταφοράς κόμικ να ξεπεράσει τον εαυτό του?? Ούτως ή άλλως όσοι πιστοί ήδη θεωρούν την επιλογή του Ultron σαν νέο υπερ κακό ιδανική επιλογή (καθώς και τη συνέχεια που φημολογείται με το Cpt. America Civil War που έρχεται)… και στην τελική, ποιος δύναται να διαφωνεί με τον Ultron στην εκτίμηση του συγκεκριμένου κινδύνου για τον πλανήτη?? 
  


   2) Tomorrowland / Η χώρα του αύριο (release date 28/05). Το απόλυτο αφεντικό του ρυθμού ξαναχτυπά με αυτό το πρωτότυπο σενάριο και ξαφνικά γίνεται ΤΟ νέο καλύτερο όνομα στο Χόλυγουντ... από την Pixar στην skydance (Mission Impossible4) στa Disney Studios ... Αναμένουμε υψηλής ταχύτητας ρυθμούς, πολύ σασπένς, σε γεμάτο δράση σεκάνς, εύλογη όμως απίθανη πλοκή, με εξαιρετικές αφηγηματικές δεξιότητες ... Θα μπορούσατε ίσως να τον συμπεριλάβετε στα υπ’ όψιν για το επεισόδιο 8 ??

     



       3) Jurassic World (release date: 11/06). Αυτή η νέα προσθήκη στο franchise, οφείλει να είναι μεγαλύτερη, εντυπωσιακότερη, γενικά –ότερη!! Συγχαρητήρια στον casting director που «έκλεισε» τα 2 hotter ονόματα στο Χόλλυγουντ.  
   

   4)  Ο Κος Χόλμς (release date: 19/06). Όταν ο Μακ Κέλεν συναντά τον Ντόυλ μείον τον Γουότσον και ελπίζω αχρείαστα love stories, συν μοιραία λάθη του παρελθόντος, σίγουρα μας οδηγούν σε ένα μωσαϊκό, αναμενόμενα ενδιαφέρον.. Η πιο σινεφιλική πρόταση της συγκεκριμένης λίστας… 
   

  5)  Terminator Genisys (release date: 25/06)..Το remake του πρωτότυπου με πάμπολα twists που φαντάζομαι θα δικαιώνουν τον Αρνι να παίζει τον καλό.. 
  

  6)  Fantastic Four (release Date: 06/08). Επιτέλους ήταν καιρός η Marvel να προσέξει λίγο περισσότερο αυτό τον τίτλο της.. μεγάλο ατού φαίνεται να είναι ο Milles Teller καθώς και η φημολογούμενη μεγαλύτερη επένδυση σε μια ιστορία χαρακτήρων με βαθμιαία ένταση σε ότι αφορά τα στοιχεία δράσης… Είπαμε σε ό,τι αφορά σε ταινίες origins η Marvel κατέχει αναμφίβολα την καλή συνταγή για επιτυχία… 
  

  7)  Pixels (release date: 20/08). Η νέα ταινία του γερό-λυκού Chris Columbus, παρουσιάζει ανέλπιστο ενδιαφέρον κυρίως λόγω της ρετρο αισθητικής της που εγκολπώνονται πετυχημένα (??) σε μια ταινία καταστροφής με έντονα cult πολιτισμικά στοιχεία από τα arcade του 80 έως τις b-movie αμερικάνικες ταινίες των 50’s, & 60’s Wreck It Adam…Έχει πλάκα.. 
  

  8)  Mission Impossible RogueNation (release date: 27/08). Η 2η ευκαιρία του Cristopher McQuarrie με την Skydance (Edge Of Tomorrow) για περισσότερη δόξα… Αν και δύσκολα να πετύχει τους ρυθμούς του προηγούμενου, έχιε όμως αρκετές σεναριακές αναφορές στο πρωτότυπο villainous counterpart της IMF (σας θυμίζει κάτι?). Το νέο impossibility ήδη προμοτάρεται στο trailer.
  


   9)  Ant-Man (release date: 17/09). Ένα όχι και τόσο άγνωστο κομικ (σε σχέση με το περσυνό Guardians) σε μια ακόμα origins ταινία στις οποίες είπαμε η Marvel κατέχει άριστη εξειδίκευση. Το νέο screenplay που αλλάζει τον ήρωα από έναν ακόμη ανεξέλεγκτο και θρασύ πανέξυπνο επιστήμονα (Hank Pym τώρα ο ρόλος δίδεται στον Ντάγκλας) σε έναν μικροκακοποιό που απλά του δίδεται η ευκαιρία (τύπου δηλ. Cpt. America) καθώς και η παρουσία τόσο του κωμικού Paul Rudd, όσο και του βετεράνου της αρπαχτής Michael Douglas κάνει το εγχείρημα αναμφίβολα ενδιαφέρον.. 

10)  Spectre (release date: 12/11) Πιστεύω ότι θα είναι η καλύτερη ταινία Bond από το Casino Royale... καθαρίζοντας τα απομεινάρια από ό, τι έχει απομείνει από το Skyfall (ένα είδος origins movie), επιτέλους θα έχουμε το αρχικό κακό και εγκληματική οργάνωση που έκανε τις ταινίες του Κόνερι θρυλικές.. Ο Cristoph Waltz μπορεί και πρέπει να ερμηνεύσει τον Ernst Stavro Blomfeld καλύτερα από ό, τι o Borgnine ή o Savallas... δυστυχώς φημολογείται ότι ο θα παίξει τον Oberhauser, ένα χαρακτήρα, ο οποίος ήταν εκπαιδευτής σκι του Μποντ και θεωρείται ο δεύτερος πατέρας του. Τελικά είναι καλύτερα να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ... 
   
    11) Star Wars EpisodeVii The Force Awakens (release date: 24/12). Είμαι μεγάλος fan, επομένως ό,τι παραπάνω πω δεν είναι ούτε κατά προσέγγιση αντικειμενικό… και επειδή είμαι και κολληματίας έχω και τα 2 teasers που έχουν κυκλοφορήσει…
Και αν τα θέλετε με περισσότερες λεπτομέρειες ή στα αγγλικά, διαβάστε ΕΔΩ

Ιδού λοιπόν όλα τα παραπάνω σε trailer… Κοίτα τι έρχεται….



Στο επόμενο τέυχος Selma & Still Alice..
Όσο Αθηνόραμα μπορούσα, 
μπόρεσα....
Πηγή για release dates imdb


Chewi we' re home!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: