Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΕΙΜΕΘΑ ΕΘΝΟΣ..ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ



Και αν τυχόν θίγεσαι Κυρά Σούλα μου, μη με διαβάζεις.. Εμπρός όμως στην πρόκληση να καταγράφω την ανευθυνότητα / καφρίλα του νεοέλληνα που θέλει να λέγεται και απόγονος κάποιου αρχαίου μεγάλου (αδιάφορο αν αυτός είναι ο Πλάτωνας, ο Μεγαλέξανδρος, ο Επίκουρος, η Ασπασία, ο Μινώταυρος κ.ο.κ ), προτιμώ όπως έκανα και κάποτε, να δείξω μέσα σε 15 λεπτά, αυτή την φορά, την πορεία της χώρας προς την έκρηξη (πολιτισμική, κοινωνική, οικονομική κ.ο.κ.) Και μην φανταστείτε πως εννοώ την έκρηξη σαν εφαλτήριο παρά σαν τερματισμό….
Αφορμή να τα πάρω είναι ο αχαλίνωτος οπορτουνισμός, η γυφτοεπαιτεία, η αμετροεπής κουτοπονηράδα, και γενικά ο ωχαδερφισμός και το «μακριά από το κώλο μου και όπου θέλει ας μπει» (κυριολεκτικά όμως όπου αλλού θέλει, ακόμα και στους «αδερφούς» μας). Άνθρωποι που αν κάποιοι έδιναν τσάμπα σκατά και θα σπρωχνόντουσαν να τα πάρουν αλλά και θα προσπαθούσαν συνειδητά, να ρίξουν και τους υπόλοιπους καβαντζώνοντας για τους εαυτούς τους τα δωρεάν σκατά σε όποια τρύπα μπορούσανε!!! Άνθρωπος (??) πήρε λαμπάδα προορισμένη για 8 χρονών κοπέλια, βγάζοντας το παιχνιδάκι που είχε καρφιτσωμένο πάνω της και δείχνοντας οτι είναι ένα απλό κερί ζήτησε να το παρει να έχει και εκείνος κάτι το Πάσχα να .... ανάβει!!!Και πήρε το κερί (ήμαρτον!!). Και δεν μου κόψε και μένα να του δώσω έναν αναπτήρα, ή να επιμείνω σε κάτι που θα χαλούσε την ψυχή μου .. να επιμείνω στο αυτονόητο δηλαδή ..ό,τι δεν είναι προορισμένο για σένα, μην το πάρεις διάολε, θα το στερήσεις απο τον διπλάνό σου και όταν είναι κάτι τόσο απλό, όσο μια λαμπάδα...ε, κάνε την ψυχή σου πέτρα... και πάρε απο αλλού ΦΩΣ!! Που να ήταν χρυσός δηλαδή...Και να φανταστείτε οτι πριν απο λίγα λεπτά, ο ίδιος άνθρωπος μας έλεγε για το πόσο ΓΑΜΑΤΟΙ είναι οι Έλληνες και πόσο σάπιοι όλοι οι άλλοι....Δεν έχω δει αλλοεθνή να κάνει έτσι για λαμπάδα όμως....Και κάποιοι μπορεί να θίγονται και μπορεί την στιγμή που διαβάζουν να λένε: "τι λέει πάλι ο κολλημένος", αλλά αν το θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων & ψαριών γίνονταν στον Χάνδακα θα έπεφτε πολύ ξύλο και οι …. «πιστοί» θα βάζανε και στις κωλοτρυπίδες τους προκειμένου να φάνε περισσότερο εκείνοι…. Και όποιος διαφωνεί για το κατά πόσο είμαστε ανεύθυνοι και οπορτούνες ας διαβάσει Αρκά, τόσο για την συνέχεια του θαύματος («Φρούτο δεν έχει??»), όσο και γενικότερα, για την απληστία του ανθρώπινου γένους (για τους Έλληνες δεν το συζητώ...σαν καλύτεροι που δώσαμε και τα φώτα του πολιτισμού που ανάθεμα την ώρα...και μετά τα σβύσαμε για πάντα στα μυαλά μας....φανταστείτε, πόσο μας αγγίζει!!):


Τώρα λίγα λόγια για το έργο. Η χώρα - ταξί, είναι στην πλειοψηφία της καθοδηγούμενη από ξερόλες που νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον ταύρο από τα αρχί…..κέρατα, διότι διαθέτουν κατάστημα, οι περισσότεροι πουλώντας πατρικές περιουσίες. Με γνώμονα το συφέρο (που αντιτίθεται γενικά στην έννοια της ευθύνης) φορτώνει τον "μαχαλά", όσο εκεί που δεν πάει κυριολεκτικά και επιτρέπει, με την σύμφωνη γνώμη του τρελαμένου μικροαστού που κουβαλά, την είσοδο βομβιστών χωρίς αιτία, γιάπηδων σε ένταση χωρίς αιτία (τύπου Αρτέμη), χασικλήδων.... με αιτία, windsurfers και άλλων, ώσπου δεν πάει άλλο και οδηγούνται όλα σε μια καθαρτική έκρηξη, που φτάνει βέβαια για να απασφαλίσει την όποια ένταση, δεν είναι αρκετή όμως, ούτε για να καθαρθεί η χώρα, ούτε βέβαια να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι της την κατάσταση.. Και ξαναλέω, όσοι από εσάς πιστεύετε ότι δεν είμαστε έτσι, ας το σκεφτείτε λίγο καλύτερα την επόμενη φορά που θα σταθείτε να περιμένετε σε μια ουρά.... Και αν το σκεφτήκατε ήδη και είστε σίγουροι πως δεν είστε … τόσο έλληνες, όσο καταγγέλλω, δεν πειράζει... καλύτερα να ξέρετε από τι περιτριγυρίζεστε…. Μην πέσετε από τα σύννεφα μια κοπανιά…..




"κάνε σέντρα να πηδήξω"....

Δεν υπάρχουν σχόλια: