Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ω, τι ανυπομονησία μαμα!!/PRIDE Day 6

 Παρ’ ότι μένουν μόνο 48 ώρες και όχι παραπάνω από κάτι, που η γενιά μου (η apolitique γενιά της παραλίας) ούτε που φαντάζονταν ότι θα κληθεί να συμμετέχει, η ανυπομονησία μου είναι κάτι παραπάνω από οξεία… Θέλω να συμμετάσχω και μετά να ξανά ασχοληθώ με το πραγματικό δημοψήφισμα… γιατί στόχος ενός σκεπτόμενου ανθρώπου είναι η προώθηση της ιδέας της συνεπούς και αδιάλειπτης λαϊκής συμμετοχής σε τέτοιου τύπου εθνικά θέματα, που σίγουρα υπερβαίνουν την οποιαδήποτε εντολή τετραετίας που δίνουν οι τυπικές αρχαιρεσίες που είχαν μετατραπεί έως και το 2008 μια άσκοπη διαδικασία…

ΆΤιΜη Κοινωνία

Πρέπει όμως εδώ να σημειώσω ότι όσο η βάση του Σύριζα στηρίζει και διατρανώνει ένα υπερήφανο ΟΧΙ και δημιουργεί μια Κυριακή που μπορεί να γραφτεί στην ιστορία σαν την πρώτη μεγάλης έκτασης νίκη των λαών, απέναντι στο υπερεθνικό λόμπι των τραπεζιτών, η ηγεσία του πρέπει να σταματήσει να γελοιοποιείται καταθέτοντας εκ νέου προτάσεις με πολύ χειρότερες παραχωρήσει από την πρόταση των 47 σελίδων. Πέραν από τον συμβολισμό του ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν σταματά να εργάζεται για λύση, παρά το δημοψήφισμα που … προχωρά κανονικά… εντάξει, μπορούμε να σημειώνουμε αδιαλλαξία των «θεσμών», αλλά όταν υπάρχει σιγή ασυρμάτου από την άλλη πλευρά, κανείς δεν θα εκτιμήσει τον κυβερνητικό, άξαφνο βερμπαλισμό…. Πόσο μάλλον την στιγμή που εμείς μαθαίνουμε μόνο για τις παραχωρήσεις και όχι συγκεκριμένες δεσμεύσεις για αναδιάρθρωση χρέους σε κατάσταση ευνοϊκής βιωσιμότητας (γιατί έχουμε ξαναδεί λάθη σε πολλαπλασιαστές ύφεσης) χωρίς απώλεια εισοδήματος / καταθέσεων….

Δεν είπαμε χθες για την τουρκική επίθεση φιλίας, θα πούμε σήμερα. Η δήλωση του θεσμικού τούρκου βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος και πρώην διπλωμάτη, ξύπνησαν εντός μου μια πολύ συγκεκριμένη ανθελληνική για μερικούς ονείρωξη. Την συμμαχία των βαλκανικών χωρών για έλεγχο του, μεγάλης στρατηγικής σημασίας, γεωπολιτικού χώρου στον οποίο και βρίσκονται. Το φαντάζεστε?? Με τον ξένο παράγοντα, σαφώς αποκλεισμένο από μια τέτοια αρραγή συμμαχία, και κυρίαρχο εθνικό έλεγχο επί των εμπορικών οδών που, γεωγραφικά, ελέγχουν, δεν θα χρειαστεί για καμία από τις χώρες αυτές να προσφύγουν σε κανένα τοκογλυφικό μηχανισμό «στήριξης» και να συναποφασίζουν για το μέλλον των λαών τους, με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον των Λαών και όχι των Τραπεζιτών… τι όνειρο έ? Από Βαλκάνια (που απλά δεν είναι παίξε γέλασε) σε United States of Balkan (ή αλλιώς USB)!!!




Και μια που μνημονεύσαμε τον Νιόνιο, τον μεγαλύτερο καλλιτεχνικό προβοκάτορα (μέχρι την εμφάνιση του Τζιμάκου), ας σημειώσουμε την εκκωφαντική απουσία από τα δρώμενα, του ελληνικού καλλιτεχνικού κύκλου, που αρκείται σε επιχορηγούμενα σποτ από την μια, ή την άλλη πλευρά, ας αναλογιστούμε την φαιδρότητα των ισχυρισμών περί διχασμικής πολιτικής, που δήθεν προωθείται από την δημοκρατία και τις επιλογές που ενστερνίζεται. Η απουσία, ή αν θέλετε η πληρωμένη παρουσία τους στη μια, ή στην άλλη επιλογή, μου θυμίζει ένα εξαιρετικά μελοποιημένο ποίημα των Δημοσθένη Κουρτοβικ & Wolf Biermann:

Τις κρύες γυναίκες που με χαϊδεύουν,
τους ψευτοφίλους που με κολακεύουν,
που απ’ τους άλλους θεν παλικαριά
κι οι ίδιοι όλο λερώνουν τα βρακιά,
σ’ αυτήν την πόλη που στα δυο έχει σκιστεί,
τους έχω βαρεθεί.

Και πέστε μου αξίζει μια πεντάρα,
των γραφειοκρατών η φάρα,
στήνει με ζήλο περισσό,
στο σβέρκο του λαού χορό,
στης ιστορίας τον χοντρό το κινητή,
την έχω βαρεθεί.

Και τι θα χάναμε χωρίς αυτούς όλους,
τους Ευρωπαίους, τους προφεσόρους,
που καλύτερα θα ξέρανε πολλά,
αν δε γεμίζαν ολοένα την κοιλιά,
υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί,
τους έχω βαρεθεί.

Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας νταντάδες,
κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες,
κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς,
με ιδεώδεις υποτακτικούς,
που είναι στο μυαλό νωθροί,
μα υπακοή έχουν περισσή,
τους έχω βαρεθεί.

Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος,
κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος,
που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά,
αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά
κι επαναστάσεις στ’ όνειρά του αναζητεί,
τον έχω βαρεθεί.

Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,
υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
με τους σοφούς του κράτους τα ‘χουνε πλακάκια,
σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω βαρεθεί.

Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,
υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
με τους σοφούς του κράτους τα ‘χουνε πλακάκια,
σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω βαρεθεί.
Σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω σιχαθεί.

Και με εικόνες:


Και τελειώνω με τον εξαιρετικά εκνευριστικό ισχυρισμό γαλάζιων πρασινοφρουρών, ή βολεμένων ποταμιτών (chic!), πως δεν προάγει η αριστερά την δημοκρατία, επειδή δήθεν από την ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνηση, που αν θυμάμαι καλά, έχει ενθέρμως, υποστηρίξει το ΟΧΙ, δεν υπάρχει σχετική με το ΝΑΙ ανάρτηση!!!!!!!
Είναι σαν να μου λένε ότι η κυβέρνηση ΓΑΠ, Παπαδήμου, Σαμαρά, στις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους, είχαν αναρτήσεις της αντιπολίτευσης (ήμαρτον!!). Βρε ούστ! που εγκαλείτε, εσείς, οι τιμητές του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, οι εμπνευστές της Μακρονήσου και του πιστοποιητικού πολιτικών φρονημάτων, την αριστερά για δημοκρατικές ευαισθησίες, 48 ώρες πριν την δημοκρατικότερη των διαδικασιών που προωθείται ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, από μια κυβέρνηση αριστεράς….

και ένα παράδειγμα δημοκρατίας, όπως θέλουν να επιβάλλουν,από το μαγαζάκι του Μπόμπολα για όσους πειράζονται από την απουσία της αντίθετης άποψης στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης. πρόκειται για μια πιο πρακτική απάντηση στην παραπάνω αιτίαση. Καλά, δεν σας φτάνει που έχετε φτάσει σε επίπεδο φίμωσης της αντίθετης, απο την δική σας, άποψης μπροστά σε όλους και από όλους τους φορείς της "αδεσμευτης ενημέρωσης", θέλετε να σας προπααγανδίζει και η ελληνική κυβέρνηση στο όνομα της Δημοκρατίας?



Και μια που λέτε για εθνική ενότητα μην διαψεύδετε διαρκώς την ελληνική πλευρά, δικαιώνοντας τους δανειστές μας. Όταν ο Τσίπρας μιλά για τελεσίγραφο, που μάλιστα υποστηρίζεται και σε επίπεδο δηλώσεων από τον Κο Τούς με την παροιμιώδη φράση game over, μην λέτε ότι κανένας δεν εκβίασε την ελληνική πλευρά!!! Μην αδυνατίζετε διαρκώς την ελληνική διαπραγμάτευση υπέρ τους, με επιχειρήματα τύπου πετάει ο γαίδαρος? ότι πει η Μέρκελ!!!!
Για μια φορά, στηρίξτε την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου σε αντίθετες αιτιάσεις των δανειστών… σε πείσμα των πληρωμένων συμφερόντων σας έστω!!!
Και κάτι τελευταίο για την βιωματική εμπειρία της προπαγάνδισης του ΟΧΙ στις γειτονιές. Μια αρνητική όταν γαλάζιος πρασινοφρουρός απαιτούσε την καταβολή της σύνταξης του (καλά 55 και συνταξιούχος με μια ρακή στο χέρι στις 18:00 το απόγευμα δεν κολλά πολύ ε?) και όταν μεθυσμένος αμοραλιστής παραλίας, είπε στο παραλήρημα του υπέρ του ΝΑΙ, ότι είναι δυνατόν να μην έχει κανείς την δυνατότητα να έχει ένα 500άρικό να κάνει μια βόλτα τώρα που είναι και καλοκαίρι (!!!!!!!!)?? και μια θετική στην αποστροφή ενός ταξιτζή που κλείνοντας την μετριοπαθή τοποθέτηση του είπε: «Ο Τσίπρας αποδείχθηκε στην πράξη ανίκανος……….. να κατεβάσει τα παντελόνια όπως οι προηγούμενοι του»!!!
καμια παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας - σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!!

Και όπως είπε και ένας γελοιογράφος (δυστυχώς αδυνατώ να βρω στο διαδίκτυο την γελοιογραφία): «σε 5 λέξεις διαφωνούνε Eurogroup και ελληνική κυβέρνηση: Αλέξης, Τσίπρας, Πρωθυπουργός, της, Ελλάδας» αυτά!!


Και μια φωνή που εμφανίζεται συνεπής επί της κεφαλαιώδους Αρχής (της επίκλησης της λαϊκής κυριαρχίας) εκτίθεται και, προς τιμή της, ΕΔΩ. Η πραγματική απόδειξη ότι η αριστερά διαθέτει και πλουραλισμό και ρεαλισμό!!  

Και επειδή είναι για «λίγο ακόμα», ένα παλιό, τραγουδισμένο από το μέλλον





Δεν υπάρχουν σχόλια: