Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Βαστάτε Τούρκοι Τ' άρματα



Δεν ξέρω κυρα Σούλα μου (παρ' ότι, ως φάινεται, στηρίζεις Αλέξη) γιατι το σημερινό ονομάζεται έτσι και όχι αλλιώς... Ίσως γιατί έχω πήξει με όλους αυτούς του κομμουνίσταρους που αισθάνονται προδομένοι απο την πολιτική ηγεσία (λες και κάποιος εξωκοινοβουλευτικός, έστω και ένας, θα πίστευε ποτέ σε μια κοινοβουλευτική προτροπή για επαναστατική δράση) και δεν αισθάνονται στην πραγματικότητα ανακούφιση που θα συνεχίσουν να έχουν tablet, ή καφενέδες να μπεκροπίνουν και να φαντασιώνονται την αστική κατάρρευση και τους εαυτούς τους στην πρώτη γραμμή (και εγώ μαζί τους μην παρεξηγούμαι απλά είμαι αλκοολικός και δεν πίνω.. για δες καιρό που διάλεξα!!)
First comes first… Όσοι με γνωρίζουν, έχουν ακούσει, κατά καιρούς, να καθορίζω ποιο είναι, κατά την άποψη μου, το κεφαλαιώδες πολιτικό πρόβλημα σε μια διαλεκτική μα και ρεαλιστική θεώρηση της κοινοβουλευτικής / αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης και της, εξ’ αυτής, άρθρωσης πολιτικού λόγου. Παρ’ όλα ταύτα, έως και σήμερα, δεν το… είχα γράψει ποτέ!!

Λοιπόν και γρήγορα το ξεπερνάμε με το απλό: το μείζον πολιτικό πρόβλημα είναι η απουσία ηγεσίας (πείτε το ηγετικής φυσιογνωμίας, ή ομάδας ηγεσίας) που θα δύναται να συσπειρώσει τις μάζες γύρω από ένα επαναστατικό πρόταγμα. Όσοι διαθέτουν τέτοιο λόγο είτε είναι υπερβολικά ξύλινοι και … δεν «περνάνε» στον κόσμο, είτε είναι απλά γραφικοί.


Ας πάμε και στο κεντρικό λάθος του Πρώτη Φορά (που πονάει πάντα, αλλά καμιά φορά πονάει για πάντα). Όχι, παπατρέχες μου δεν ήταν το δημοψήφισμα.. αυτό ήταν γκολάρα, άλλο αν στην εξέλιξη του ματς μπήκε και αυτογκόλ (μπήκε αυτογκόλ για τον Σύριζα και όχι για τον λαό που στήριξε την επιλογή του). Ήταν το άκαιρο της λήψης της εξουσίας… και εξηγούμαι να μην παρεξηγούμαι.. Ως γνήσιος αριστερός θα ήταν τουλάχιστον ΚΚέδικο να μην διεκδικήσεις ότι ξεκάθαρα σου δίνονταν. Από την άλλη όμως μην αποδεικνύεσαι και ΓΑΠ όμως, σπεύδοντας  να φανεί ότι ανατρέπει την κυβέρνηση, ενώ η κυβέρνηση ετρέπετο σε φυγή (δες τον πρώτο διδάξαντα Καραμανλή που φεύγοντας έλεγε μόνο την αλήθεια, ενώ 6 μήνες πριν, έδινε 28 δις στις ελληνικές τράπεζες για να αποδείξει ότι δεν τρέχει κάστανο), γνωρίζοντας τι θα έρθει το καλοκαίρι… και λέμε, αφού ξέρετε ότι οι εκλογές στην Ισπανία είναι το Νοέμβρη και ότι η καυτή πατάτα είναι και ωρολογιακή βόμβα που σκα το καλοκαιράκι (δεν ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ να μην ξέρατε, ή να μην το μάθατε μετά την λήψη της εξουσίας), γιατί  δεν περιμένατε δείχνοντας μάλιστα και μια υπεράνω εθνική συναίνεση, σε δύσκολους καιρούς, να σκάσει στον Σαμαρά, ή στον τεχνοκράτη που θα έβαζε στην θέση του προκειμένου να μας…. Σώσει?? Εν τούτοις και την πήρατε (την εξουσία) και αποδείξατε ότι για όλα φταίει ο Σύριζα!!!


Επειδή κάθε επαΐων του καφενέ, τώρα φαίνεται να γνώριζε για το γεγονός ότι ήταν προϋπογραμμένο από το 2012, το σενάριο του Grexit (δηλαδή της «τακτικής» χρεωκοπίας του ελληνικού αστικού κράτους, γαλλικής μορφής, με όρους απόλυτου ελέγχου από τον υπερεθνικό νεοφιλελυθερισμό) για πείτε μου ειλικρινά, αφού θα γινόταν ούτως ή άλλως, ποιος θα θέλατε να διαπραγματευόταν στην συνοδό κορυφής της Κυριακής (που ούτως ή άλλως θα συνέβαινε)? Αυτός που πήγε και τα ‘κανε μαντάρα εδώ και 5 μήνες, ή ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Στουρνάρας, ο Παπαδήμος και λοιποί γνωστοί άγνωστοι που υπέγραφαν σε λιγότερο από 45 λεπτά?? Εντάξει ο Alexis τουλάχιστον τους έπρηξε σε μια σύνοδο κορυφής που κατά κοινή ομολογία.. δεν είχε προηγούμενο….Προσωπικά μόνο το Κολοκοτρώνη ή τον Καζαντζάκη θα εμπιστευόμουν
 
Δεν μ’ αρέσει η λογική του μη χείρον βέλτιστον, αλλά…. ούτε και αμβλύνει το μέγεθος του λάθους που προέκυψε την επομένη του δημοψηφίσματος, που κανένας εκβιασμός δεν δικαιολογεί… Αντίθετα μας επαναφέρει στην αρχή… στο μείζον πολιτικό πρόβλημα και κυρίως σε αυτό που πρέπει να προκρίνει… και επειδή δεν έχουμε και εμείς υπεύθυνα απαντήσει με την αμετροέπεια της ασημαντότητας που εκπροσωπούμε κοπιάρω την χθεσινή μου μήνι στους αντάρτες του καφενέ που μεθυσμένοι από τη ρακή βλέπουν τις μάζες να παράγουν διαλεκτικές ασυνέχειες και να καταλαμβάνουν το Μαξίμου με μαυροκόκκινες σημαίες και σφυροδρέπανα:
«Προς όλους του επαναστάτες του καφενέ και του Fb, σχολίασα κάτι σε μια καλή φίλη που θεωρώ πως στέκει για άποψη, δεδομένης της "οργής" των όψιμων αριστερών και της σκωπτικής κριτικής του μόνιμα προδοτικού και πλήρως αστικοποιημένου ΚΚΝαι (μην ξεχνιόμαστε ε?), αντί της θλίψης που θα έπρεπε να επικρατεί για μια εθνική ήττα μετά παραδειγματικού μαστιγώματος "στη μέση της πλατείας", για να έχει ο Βαρβιτσιώτης την δυνατότητα να κατεβάζει apps στο iPhone, με χρήση πιστωτικής:
Οι μάχες που είναι μπροστά αφορούν στην ανάδειξη μιας επαναστατικής ηγεσίας που θα οδηγήσει στον μονόδρομο (και εδώ μονόδρομος ρε πούστη??) της ένοπλης εξέγερσης που θα κλείσει τα σύνορα, θα κρατικοποιήσει (δεν μου αρέσει ο όρος εθνικοποιήσει) τις τράπεζες και θα κοινωνικοποιήσει τις σχέσεις παραγωγής... Αν όλα αυτά φαίνονται φαιδρά και ουτοπικά στην Ελλάδα του 2015 δεν ξέρω τι θα γίνεται στην Ελλάδα του 2025....και ακόμα περιμένω κάποιον οργισμένο dissidenta (που μέχρι χθες μπορεί να ψήφιζε ΠΑΣΟΚ) να μου πει κάτι λιγότερο ουτοπικό σαν σχέδιο αντίδρασης στην επιβαλλόμενη δυναστεία του νεοφιλελευθερισμού... Το σχέδιο είναι γνωστό, το έχει εκπονήσει η ίδια η αστική τάξη και το έχει προκρίνει και χρησιμοποιήσει, όχι ανέξοδα (με δημοψηφίσματα κ έτσι), αλλά με επιτυχία, ο Βλαδίμηρος... άντε!!

Υ.Γ. τα κόκκαλα στην Καισαριανή μακάρι να βρουν αναπαμό από την κριτική του δείνα, ή του άλλου "αριστερού"
»

Και όσοι μπορεί ακόμη να μπερδεύουν τον Βλαδίμηρο με το σημερινό muppet, ορίστε και κάτι να σας ξεμπερδέψει



Κ καλά μυαλά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: