Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Πριν 7 ημέρες..

Χρόνια Καλά & Καλά Μυαλά!!!Το παρακάτω κέιμενο με εκφράζει απόλυτα γιαυτό το παραθέτω αυτούσιο:
"12 Φεβρουαρίου 1945. Αποφράδα μέρα για την Αριστερά. Είναι η μέρα υπογραφής της Συμφωνίας της Βάρκιζας.
Η Συμφωνία περιείχε  την προδοσία του ΕΑΜικού κινήματος,  ή το μεγάλο λάθος, όπως παραδέχθηκαν -κατόπιν εορτής όμως- κορυφαία στελέχη του ΕΑΜικου κινήματος. Ο Ν. Ζαχαριάδης (προσφάτως αποκατασταθείς από την ηγεσια του Περισσου),  μάλιστα την είχε  χαρακτηρίσει ως έναν  ''αναγκαίο ελιγμό''(!)  μπροστά στον ίδιο τον Στάλιν.
Η προδοσία, το λάθος ή ο «ελιγμός» βρισκόταν στους όρους της Συμφωνίας για τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ και κυρίως στο άρθρο 3 της Συμφωνίας που αφορούσε την αμνηστία.
Με το άρθρο αυτό δεν συμφωνήθηκε γενική αμνηστία , αλλά μερική  αμνηστία μόνο για τα «πολιτικά» αδικήματα που τελέστηκαν από της 3ης Δεκεμβρίου 1944 και μετά. Έτσι, από αυτά τα κενά και τις ασάφειες ξεκίνησε η ''νόμιμη''  αντιαριστερή θύελλα που σάρωσε απ' άκρη σ' άκρη όλη τη χώρα.

Αρκέστηκαν σε αόριστες υποσχέσεις.  Αφόπλισαν  μονομερώς (!)  τον  ένοπλο  ΕΛΑΣ, τον μόνο εγγυητή που θα μπορούσαν να έχουν, και έμεινα με τα χαρτιά  και τις υπογραφές αφερέγγυων πολιτικάντηδων, δοσίλογων και αδίστακτων αποικιοκρατών .

Σήμερα 70 χρόνια μετα , η αριστερά , ο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται αντιμέτωπος με τους ''απόγονους'' (τα παιδιά και τα εγγόνια)  αυτων των ίδιων  άθλιων  πολιτικάντηδων και οικονομικών αποικιοκρατών.
Ελπίζω  η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ  να μην τρέφει καμία αυταπάτη ως προς τούτο...!!!

Ο  υπογραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ  μιας συμφωνίας χωρίς την ρητή και στο μεγαλύτερο ποσοστό ( και χωρίς ''ψιλά γράμματα''..!!)  απομείωση του  δημόσιου χρέους  θα  ισοδυναμεί με ''μονομερή αφοπλισμό'' και εγκληματική υποχώρηση ...!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ  πρέπει να  προχωρήσει   άμεσα και  χωρίς εκπτώσεις,  στις αναγκαίες για την κοινωνία μεταρρυθμίσεις ώστε  να ισχυροποιήσει την ηγεμονία του και εν συνεχεία , να επανασχεδιάσει την στρατηγική του απέναντι στην ΕΕ και το κεφάλαιο, αφού  τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της Ελλάδας  και ο στρατηγικός στόχος  της Αριστερας για την πραγματική ανατροπή και την κοινωνική απελευθέρωση  ( αποδεικνύεται πλέον  και  στην πράξη)   δεν εξυπηρετούνται από τη συνέχιση της συμμετοχής της στα δεσμά του ευρώ."
Μ. Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: