Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Pseudo Athinorama Of The Week (issue #4)


Το είχαμε ταγμένο και ιδού ένα review (το προτιμώ από το ελληνικό κριτική, ενώ το επισκόπηση δεν σημαίνει αυτό ακριβώς που επιθυμώ ουφ!) δυο ταινιών που σίγουρα θα σας έκαναν να ΜΗΝ αναρωτιέστε γιατί χάσατε την ώρα σας, βλέποντας τις…Πρώτα την Αυστραλιανή έκπληξη που ονομάζεται Babadook… Μαζί με το Water Diviner, είναι οι ταινίες από την Αυστραλία που ελπίζουν να ξεπεράσουν την φήμη του Μad MaxH πρώτη μεγάλου μήκους προσπάθεια της Κας Κεντ (επίσης σεναριογράφου της ταινίας) είναι εξαιρετικά τρομακτική, υποδόρια και χωρίς πολλές υπερβολές (εξαιρουμένου του τελευταίου 15λεπτου). Οι ερμηνείες των πρωτοεμφανιζόμενων ηθοποιών της είναι βγαλμένες από τ’ άστρα και ιδιαίτερα η μητέρα (Essie Davis) μας κάνει κάτι από Μπέρνστιν στο Ρέκβιεμ για όσους μπορούν να κάνουν τις συγκρίσεις.. Το ενδιαφέρον της ταινίας είναι το παιχνίδισμα με την τρέλα και το διαρκές φλερτ με την πραγματικότητα, με την έννοια του ότι σε μια παραληρηματική κατάσταση δικαιολογείται… να πιστεύεις στον μπαμπούλα!!

Επομένως η όλη αισθητική της βαθμιαίας βύθισης στην τρέλα, αλά Νίκολσον στη Λάμψη, δίνει την έννοια του σασπένς και του αγωνιώδους ρυθμού, που μπορεί να φαίνεται υποτονικός στον αμαθή, όμως εγγυάται ένα εκρηκτικό φινάλε… και είναι έτσι για κάποιους. Όμως είναι αυτό το τελευταίο 15λεπτο όπου (δεν σας το χαλάω) επιλέγεται η απιθανότητα και το είδος τέλους που κάνει ίσως εισιτήρια, είναι όμως ασύμβατο με το ιδεατό για την αξιοπρέπεια του είδους. Είναι καραspooky,
καραspooky!!
αργό και τέλειο… μέχρι το τελευταίο 10λεπτο, για το οποίο διαφωνώ ως προς τις επιλογές και όχι ως προς την τεχνική, ή άλλη προσέγγιση..
Αν με 1 αστέρι είναι το χάλια, με 2 αστέρια το κακό, με 3 το μέτριο, με 4 το καλό και 5 το εξαιρετικό αυτή η ταινία θα έπαιρνε 4 αστέρια..... (ιmdb rate: 8/10). Η ταινία βρήκε διανομή τώρα στην Ελλάδα (Κυριακή του Πάσχα), προφανώς λόγω της ταινίας του Rusell Crowe που αναφέραμε παραπάνω επομένως όπου και να το πετύχετε ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!


 LInk


Έπειτα, έχουμε την τελευταία ταινία του Fincher με πρωταγωνιστή τον Μπεν Άφλεκ για το οποίο οι φίλοι του στο South Park, λένε πως SUCKS!!. Γενικά οι οιωνοί δεν ήταν υπέρ της ταινίας. Αρχικά ο αναγνωρίσιμος σκηνοθέτης είχε να πετύχει εισπρακτικά, στο επίπεδο των κριτικών αλλά κυρίως στο πραγματικό σινεμά από το οποίο αναδείχθηκε (δηλαδή καλά βιβλία, που προσαρμόζει στην μεγάλη οθόνη με νεύρο φαντασία ρυθμό και σκηνοθετικές ευρεσιτεχνίες που αρμόζουν περισσότερο παρά ξενίζουν όπως π.χ. Fight Club, 7nen) από την εποχή του Panic Room. Κατά δεύτερον ο Άφλεκ είχε μόλις σκηνοθετήσει το αριστουργηματικό Gone Bay Gone (imdb personal rate 8/10, δανείστηκε αρκετά το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ True Detective του 2014), με περίπου το ίδιο storytelling
 
Τα κατάφερε ο νέος Μπάτμαν να σκίσει επιτέλους σε μια ερμηνεία που είχε απαιτήσεις χιτσκοκικού επιέδου? Είναι ακόμα μια ταινία εξαφάνισης, μια ταινία που στο τέλος θα απολογείσαι: «εντάξει ο σκηνοθέτης είναι καλός όμως βρε παιδιά μην βαράτε!!»?? όχι!! Ευτυχώς ο Fincher τα κατάφερε να παραδώσει μια τραβηγμένη απ’ τα μαλλιά ιστορία, αν και πηγαίνοντας ανυποψίαστος σε πείθουν για την απιθανότητα που παρακολουθείς οι μεγάλοι μαέστροι του σασπένς που συχνά τοποθετούσαν τον καθημερινό ήρωα τους σε έναν bigger than life ιστό συνωμοσίας, τους οποίους και στοχεύει να προσεγγίσει ο κυρ David. H Rosemund Pike, μετά το παγωμένο Bond girl της τελευταίας ταινίας του Brosnan, επισκιάζει τους πάντες με αυτή την ψυχρή και αδιαμφισβήτητη σεξουαλικότητα που σε διαπερνά και σε πείθει για το πόσο δεσποτική μπορεί να γίνει οικειοποιούμενη το σεξ της.. Εξαιρετικοί ρυθμοί, καλό παιχνίδισμα με τον χρόνο, απιστευτές ανατροπές, κάτι παραπάνω από πειστικές ερμηνείες τί άλλο θέλεις φίλε θεατή? Έαν είσαι φαλλοκράτης θα δικαιωθείς, αν είσαι φεμινίστρια θα το χαρείς και αν είσαι σεξιστής θα απολαύσεις τον χαμό που βλέπεις στην οθόνη σου. Ένα πολύ πιο σοβαρό War Of the Roses... Αν με 1 αστέρι είναι το χάλια, με 2 αστέρια το κακό, με 3 το μέτριο, με 4 το καλό και 5 το εξαιρετικό αυτή η ταινία θα έπαιρνε 4 αστέρια..... (ιmdb rate: 8/10) Πάλι??

Και όσοι πάτε σινεμά αύτη την εβδομάδα ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ανοίγουν τα εξής ενδιαφέροντα:

  1. The BABADOOK (οι σελίδες του τρόμου) 12/04 Δες Παραπάνω 
  2. Run All Night aka Νυκτερινή Καταδίωξη(το είχαμε προτείνει από το πρώτο Ψευτο Αθηνόραμα)


Και απ’ αυτά που παίζουν δείτε:

Ex Machina (οι πληροφορίες μου λένε οτι προβάλλεται στις αίθουσες απο 12/03) κάλλιο αργά παρά ποτέ έιναι άκρως ενδιαφέρουσα, δείτε την και πείτε μου...


Και επειδή φέτος θα δουνε τα ματάκια μας αρκετά σημαίνοντα blockbuster πάρτε το 1ο teaser της καλύτερη bond ταινίας μετά το Casino Royale….


Όσο Αθηνόραμα μπορούσα..
μπόρεσα..

Spooky as hell...

Δεν υπάρχουν σχόλια: