Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Το Σiνεμά Της Γειτονιάς Παρουσιάζει Vol.2




ΣΗΜΕΡΟΝ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ
Λίγα Λόγια για το Έργο
Ο Σταύρος και οι φίλοι του, κλασικοί ελληναράδες χαραμοφάηδες, τεμπελιάζουν όλη μέρα μπροστά στο ψιλικατζίδικο του πρώτου. Όλα αλλάζουν όμως όταν ένα πρωί η μητέρα του Σταύρου αναγνωρίζει στο πρόσωπο ενός Αλβανού τον χαμένο της γιο....
Η Συνέχεια Επί της Οθόνης…


Συνοπτική Κριτική απο εμένα Μια σκωπτική και βραβευμένη (όχι εδώ...όξω!!) ματιά στον ρατσιστικό φαινότυπο του Ελληναρά χωρίς φανφαρονισμούς, με εύστοχη απλότητα και ενάργεια, παρά τους φαινομενικά υπερ - αργούς ρυθμούς...Οι χαρακτήρες παρά την Ελληναράδικη τους φύση, σου προξενούν τελικά συμπάθεια, γιατί σε κάθε σημείο της ταινίας υπογραμμίζεται η άγνοια τους σε βάρος της ραστιστικής τους προδιάθεσης. Η ερμηνευτική προσέγγιση τους, που γίνεται με χαρακτηριστική άνεση, προσδίδει μια τέτοια χροιά καθημερινότητας, που άνετα θα συμβάδιζε με οποιονδήποτε άνθρωπο της διπλανής ΜΑΣ πόρτας..
κ από άλλους:
Το νέο ελληνικό σινεμά συναντά την απλότητα, το επίκαιρο κοινωνικό σχόλιο, την κινηματογραφική αμεσότητα. Διακριτικός -αν και λίγο αμήχανος δραματουργικά- συνδυασμός δράματος και χιούμορ, αληθινοί χαρακτήρες και μια γλυκιά νότα αισιοδοξίας. Ένας made in Greece Καουρισμάκι, του οποίου η απλότητα και η κοινωνική ευαισθησία ενθουσίασε το Φεστιβάλ του Λοκάρνο, αποσπώντας τρία βραβεία (ανάμεσά τους κι αυτό για την εσωτερική ερμηνεία του Αντώνη Καφετζόπουλου, ο οποίος βραβεύτηκε και από την ΕΑΚ)

αν ακόμη δεν μπορείτε δείτε το ΕΔΩ

Γιαυτό κάποιοι κάνουν αυτή την δουλειά και κάποιοι,.. άλλες
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: