Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Retro Anime Database: Το Θαυμαστό Ταξίδι του Νιλς ΧόλγκερσονΕίναι Τρίτη και έφτασε η στιγμή να ξαναθυμηθούμε τα νιάτα μας (τα πολύ, τα λίγο πάρτε το όπως θέλετε). Και αυτή την φορά με κάτι κλασικό & αγαπημένο… Αφήνω την εισαγωγή σε επαΐοντες, με την έννοια ότι κάποιοι το σκέφτηκαν κ το έκαναν πριν από εμένα, επομένως τα λόγια τους ανήκουν…οι εικόνες κ το όλο πακέτο πάλι, ευτυχώς σε όλους μας…«Πρόκειται για μια σειρά κινουμένων σχεδίων Ιαπωνικής παραγωγής, που πρόβαλε η κρατική τηλεόραση της Ελλάδος, στις αρχές της δεκαετίας του 80΄
Είναι βασισμένη στο βιβλίο φαντασίας της Σουηδής συγγραφέα Selma Lagerlof (1858-1940), «οι υπέροχες περιπέτειες του Νιλς Χόλγκερσον» και δημοσιεύτηκε σε δυο μέρη το 1906 και το 1907, το οποίο της χάρισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1909.

Η συγγραφέας είχε αφιερώσει τρία χρόνια στη μελέτη της φύσης και των λαϊκών παραδόσεων και θρύλων της Σουηδίας και πολλά από αυτά ,τα αποτύπωσε στο βιβλίο της. Το βιβλίο έγινε τεράστια επιτυχία σε όποια χώρα κυκλοφόρησε !!!

Ο Νίλς ήταν ένα τεμπέλικο παιδί, που του άρεσε να βασανίζει τα ζώα και να ταλαιπωρεί τους ανθρώπους. Μια μέρα όμως το παράκανε παίζοντας ένα άσχημο παιχνίδι σε έναν νάνο. Αυτό για να τον τιμωρήσει τον μεταμορφώνει κι εκείνο σε νάνο κι ο Νιλς βρίσκεται να ταξιδεύει με ένα κοπάδι αγριόχηνες για το Βορρά.
Άραγε θα ξαναγίνει άνθρωπος ή θα ακολουθήσει για πάντα το δρόμο της περιπλάνησης των πουλιών;»
Η πηγή έχει «σιγήσει» όμως ακόμα αναφέρεται στις πληροφορίες του youtube στο 1ο video του playlist, που αποτελεί μια σύνοψη τη σειράς σαν ταινία…


Και εδώ, μαζί με τον ενθουσιασμό, έρχεται και το ξενέρωμα γιατί όσοι από εσάς θυμάστε την σειρά (κ όσοι την ξέρετε θα την θυμάστε, παρ’ ότι μιας ηλικίας) να «ακούγεται» διαφορετικά… Οι «φωστήρες» του +Πρίσμα αποφάσισαν (αφού λεφτά υπήρχαν) να επαναμεταγλωτίσουν την σειρά επομένως, μόνο στο τελευταίο επεισόδιο (52ο) έχουμε την ευκαιρία να την…ξανακούσουμε την φωνή της Φάνυ Πολέμη σαν Νιλς…. 

Η σειρά, ιαπωνικής παραγωγής του Studio Pierrot, γυρίστηκε το 1980 και προβλήθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική κρατική τηλεόραση από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 1983 έως την Πέμπτη 26 Απριλίου 1984, παρουσιάζοντας  σε 52 ημίωρα επεισόδια την ιστορία του μικρού Νιλς Χόλγκερσον, που γύρισε τον κόσμο πάνω σε μια χήνα. Περισσότερα ΕΔΩΔεν υπάρχουν σχόλια: