Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Come with me gia na tin vreis....


Na glentisoume together I anamnisi (tis) aristerix θα σου μείνει για forever!! Είναι πλέον κοινώς αποδεκτό, παρά τους τόνους λάσπης (δες χθεσινό post κ τα δανεικά λόγια περί ηθικής &νομιμότητας), ότι δεν είναι ΙΔΙΟΙ…

Είναι παράσημο? Είναι άραγε το αυτονόητο παράσημο? δεν ξέρω… σε μας τους εφήβους του ’90, που αγωνιζόμασταν να σπάσουμε το κατεστημένο του διπολισμού (μόνο και μόνο για να αποτελούμε σήμερα κομμάτι του…) και να προωθήσουμε την ιδέα της πολυκομματικής βουλής, σε ότι αφορά στα πολιτικά διακυβεύματα που έθετε ο κοινοβουλευτισμός, στην αριστεροστροφη μας σκέψη (προσέξτε δεν θέλω να χρησιμοποιήσω αριστερίστικη για διάφορους λόγους), το να μην είμαστε ίδιοι ήταν αυτονόητα αναμενόμενο, αν και, ειλικρινά, κανείς μας δεν περίμενε ποτέ κάτι τέτοιο να συμβεί.. Είναι εύκολο να είσαι πιστός και πρωτοπόρος και όλοι να σε λένε κυβιστή (που είναι και της μόδας), από τους δικούς σου, που ως αριστεροί είναι αυστηρότεροι κριτές, μέχρι και τους…….αλλουνούς, που στο κάτω – κάτω, δουλειά τους και τόπος διαβίωσης τους είναι η κατ’ επάγγελμα λάσπη?? Δεν μπορώ να το ξέρω, όμως ξέρω ότι από πρώτες δεν θέλουμε να χορτάσουμε κ μακάρι οι μόνες εκπλήξεις να είναι δυσάρεστες για τους έξω και όχι για τους μέσα….
Γιατί σαν πρώτη πρέπει να θεωρηθούν όσα αναφέρει το in.gr: «συζητήθηκαν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, το σκάνδαλο της Siemens, ενώ έγινε προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές σε σχέση με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να λυθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας.
Η ελληνική πλευρά έθεσε «κόκκινες γραμμές» σχετικά με μέτρα που δεν γίνονται αποδεκτά κάτι που -σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας- έγινε αποδεκτό σε πολιτικό επίπεδο από την γερμανική πλευρά
». 

Σαν πρώτη πρέπει επίσης να ληφθεί όσα αναφέρει το alexiptoto.com: "Δεινοπαθούν τα τεχνικά κλιμάκια στο υπόγειο του «Caravel». Οι εμπειρογνώμονες των Θεσμών εμφανίστηκαν με τους φακέλους στα χέρια, αλλά απέναντί τους βρήκαν δημοσίους υπαλλήλους με οδηγίες να παραδώσουν μόνο ορισμένα δημοσιονομικά στοιχεία και να μην συζητούν μαζί τους για μεταρρυθμίσεις.«Αν θέλετε κάτι περισσότερο, είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης την οποία έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός», είναι η στερεότυπη απάντηση που άφηνε άφωνους του ξένους διαπραγματευτές." Ακόμα και αν εξακολουθούν οι «πρώτες» αυτές να κινούνται εντός της εθιμοτυπίας των δηλώσεων, ή ενταγμένες σε ένα πόκερ ελιγμών, απέναντι όχι στο κράτος – έθνος της Γερμανίας, αλλά σ’ ένα διεθνές δίκτυο τραπεζιτών τοκογλύφων..


Οι επιφυλάξεις υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν, γιατί κάθε έλλογος Αριστερός γνωρίζει ότι την στιγμή που θα χαλαρώσει η επαγρύπνηση θα αρχίσουν οι αυθαιρεσίες. Αυτό τουλάχιστον λέει η λογική που εννοεί τον άνθρωπο ως αδηφάγο και ματαιόδοξο ον, που μπροστά στην εξουσία συνηθέστερα διαφθείρεται μάλλον, παρά διαμορφώνεται σε κάτι θετικότερο…. Περισσότερα για το γαλατικό χωριό που όλοι σκεφτήκαμε μα μόνο εσύ το έγραψες.... ΕΔΩΑπλή αναλογική......Μη Ξεχνιόμαστε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: